Zdravlje

Zdravlje

U Radiochirurgiji Zagreb najponosniji na liječenje karcinoma gušterače – evo i zašto

Radiochirurgia Zagreb izrasla je u jedan od vodećih regionalnih i europskih centara za liječenje karcinoma.

Stručni tim Specijalne bolnice Radiochirurgia Zagreb na čelu s ravnateljem prof. dr. sc. Draganom Schwarzom, članom Američke kirurške akademije, prezentirao je najnovija postignuća u liječenju karcinoma na osmom Hrvatskom kirurškom kongresu s međunarodnim djelovanjem. Neke od predstavljenih tehnika izvedene su po prvi put u domeni kirurgije i radiokirurgije na ovim prostorima.

U sklopu Kongresa, kirurzi iz vodećih bolnica u Heidelbergu, Dallasu, Tel Avivu, Ateni, Liegeu, Baselu, Ljubljani, Mariboru, Beogradu i Zagrebu posjetili su Specijalnu bolnicu Radiochirurgia Zagreb u Svetoj Nedelji. U šest godina djelovanja, Radiochirurgia Zagreb izrasla je u jedan od vodećih regionalnih i europskih centara za liječenje karcinoma.

Koristeći linearni akcelerator Varian Edge i CyberKnife S7, koji omogućuje liječenje karcinoma uz pomoć umjetne inteligencije, kao i vrhunski opremljenu onkološko-kiruršku dvoranu, stručni tim Radiochirurgije Zagreb bio je prvi koji je u ovom dijelu Europe u praksu uveo suvremenu adaptivno-hibridnu kirurgiju koja, u slučajevima kada je to indicirano, kombinira klasičnu kirurgiju s radiokirurgijom te intervencijskom radiologijom.

Imamo najmodernije liječenje dijabetesa, ali smo u vrhu po amputacijama dijabetičkog stopala – provjerite zašto

Ono čime se stručni tim Specijalne bolnice najviše ponosi rezultati su liječenja karcinoma gušterače kojeg su u posljednjih pet godina liječili kod 340 pacijenata od kojih je 120 imalo dijagnosticiran neoperabilni lokalno uznapredovali oblik gdje je stopa preživljavanja kod 50 posto pacijenata bila duža od dvije godine, a kod 13 posto duža od čak četiri godine što je po dostupnim podacima trenutno najduža stopa preživljavanja od ovog oblika karcinoma na svijetu. Nastavno na iznimno uspješne rezultate liječenja određenih oblika karcinoma, u Radiochirurgiji Zagreb smatraju kako će upravo hibridni pristup liječenju postati sve češći u praksi. Kirurzi su izrazili zadovoljstvo viđenim te je dogovorena i konkretna suradnja s nekoliko vodećih institucija.

Do danas, stručni tim Radiochirurgije Zagreb imao je priliku liječiti više od 7.000 pacijenata te je analizirao više od 90.000 slučajeva među kojima su bili zastupljeni svi oblici karcinoma dok su karcinomi pluća, jetre i prostate bili najčešći.

Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo