Zdravlje

Zdravlje

Upoznajte novitete iz Poliklinike Sveti Rok

Sveti Rok ističe screening test za aterosklerozu (jedini takav aparat u našoj zemlji), CMS Mediclino za mjerenje vratne kralježnice te Radioderm aparat za estetsku medicinu, fizikalnu terapiju i kozmetiku.

Screening test za aterosklerozu

Privatna zdravstvena ustanova Poliklinika Sveti Rok specifična je po tome što ima screening test za aterosklerozu – jedini aparat u Hrvatskoj!

Rezultat testa ukazuje na promjene u perifernoj cirkulaciju, s obzirom na elastičnost i tonus krvnih žila, te eventualnu smanjenu perifernu cirkulaciju. Ovim testom možete dobiti procjenu starosti krvnih žila u odnosu na vašu dob.

U medicini, screening je test koji se koristi za rano otkrivanje bolesti u osoba bez znakova ili simptoma te bolesti. Namjera screeninga je prepoznati bolest u ranoj fazi – na taj će se način omogućiti ranije intervencije u nadi kako bi se smanjila smrtnost i patnja od bolesti.

CMS Mediclino

Sustavom za mjerenje vratne kralježnice CMS Mediclino može se precizno izmjeriti pokretljivost vratne kralježnice u tri ravnine: frontalnoj, sagitalnoj i poprečnoj. U frotalnoj ravnini mjeri se sagibanje glave prema naprijed (fleksija) i unatrag (ekstenzija). U sagitalnoj se ravnini mjeri sagibanje glave u lijevu i u desnu stranu (lateralna fleksija).

Također, u poprečnoj ravnini mjeri se okretanje glave u lijevo i desno (rotacija).

Temeljem dobivenih rezultata i usporedbom s minimalnim očekivanim vrijednostima za dob i spol može se procijeniti eventualni deficit pokretljivosti mišića vratne kralježnice i propisati mogući rehabilitacijski postupak.

Nalaz je visoko signifikantan kod osoba koje imaju obliterantnu bolest krvnih žila.

Fizio Wave – Radiofrekvencija

Radiofrekvencija nudi inovativnu metodu terapije sa širokim spektrom aplikacija, koje su zasnovane na principu selektivne elektrotermolize. Njegova svestrana i nevjerojatno jednostavna primjena i izvanredni terapijski rezultat razlikuju ga od ostalih aparata i terapijskih metoda.

Aparat RADIODERM sjedinjuje karakteristike koje zadovoljavaju specifične potrebe dermatologa, estetskih kirurga, fizioterapeuta i kozmetičara. Na taj način samo jedan uređaj osigurava korisniku uspješnu terapiju kao što je uklanjanje bora, celulita i lokalnih masnih naslaga, kao i učinkovitu terapiju različitih patoloških stanja lokomotornog aparata.

Prednosti Radioderm Radiofrekvencije pred drugim uređajima :

  • 131 indikacija (lice i tijelo, strije, akne, celulit, lifting, bore, masnoće)
  • promjenjiva frekvencija i snaga (prilagodba svim korisnicima i indikacijama)
  • mjerenje sastava tkiva
  • aplikator za lice i tijelo.

Dubinska toplina omogućava liječenje različitih patologija lokomotornog aparata, uspješno smanjuje celulit i lokalizirane masne naslage. Zbog tih je učinaka aparat namijenjen upotrebi u estetskoj medicini, fizikalnoj terapiji i kozmetici.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo