Zdravlje

Zdravlje

Većina veza danas započinje na društvenim mrežama

Danas je druženje na društvenim mrežama najpopularniji naćin pronalaska partnera. Ako još niste probali, mogli bi ostati zatečeni koliko su sofisticirane i efektivne neke društvene mreže za upoznavanje.

Svijet se mijenja. Jeste li znali da je u protekle tri godine jedna od pet ljubavnih veza započela na društvenoj stranici? Ne samo to, nego je internet zaslužan za 33 posto drugih brakova.

Zašto toliko inteligentnih i uspješnih samaca traži partnera na društvenim mrežama?

Pretpostavimo da upoznavanje nekog putem interneta daje uvid u osnovne činjenice o njemu, pa na osnovu toga pojedinac može odlučiti da li želi u tu osobu uložite više vremena i truda. Ovakva komunikacija smanjuje stres vezan za prvi susret s nekim nepoznatim, što može voditi do uspješnog prvog sastanka.

Ovaj način komunikacije također otkriva potencijalne “crvene zastavice“, pa se vrlo lako može izbjeći veliko razočaranje.

Suprotno onome što se misli, ljudi su najčešće iskreni kada se predstavljaju na društvenoj mreži. Svjesni da će doći do trenutka upoznavanja, pojedinci se ne upuštaju u lažne priče, pa se ipak odlučuju na iskrenost umjesto lažnih profila.

A. Abrahamsberg

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo