Zdravlje

Zdravlje

Zašto se prestajemo voljeti?

Ljubav ponekad ne traje “zauvijek”, već ima svoj rok trajanja.

Evo devet najvećih razloga zašto prestajemo voljeti jedno drugo:

1. Prestanak komunikacije. Konflikti nisu riješeni, potrebe izražene, a pohvale izrečene. Poznato je kako je dobra komunikacija ključ uspješne veze, pa loša komunikacija sigurno može dovesti do njenog kraha.

2. Uzimanje partnera zdravo za gotovo. Jednostavno je pretpostaviti da je ljubav bezuvjetna, ali ako ne radite na vezi, ako poštovanje i nježnost nestanu, s njima nestaje i ljubav.

3. Vaša očekivanja nisu ostvarena. U početku veze prilično je lako zadovoljiti partnerove potrebe i želje. No s vremenom, ljudi se više “opuste” i ponašaju se onako kakvi stvarno jesu. Sve se manje trude promijeniti svoje ponašanje kako bi ga uskladili sa željama partnera, naravno, ako partner nema iste želje.

4. Otkrili ste nešto novo o partneru. “Izdaja” radikalno mijenja način na koji gledate partnera. Kada otkrijete da je on nešto krio od vas, varao vas ili se ponašao nedosljedno u odnosu na sliku koju ste imali o njemu, veza trpi štetu koju nije moguće popraviti.

5. Ljubomora je preuzela glavnu riječ. Malo ljubomore ne šteti. Sigurno je dobar osjećaj znati da vas partner želi samo za sebe, no kada ljubomora preuzme glavnu riječ, u vašoj vezi više nema mjesta za povjerenje.  

6. Veza nije izgrađena na čvrstim temeljima. Ako je vaša veza loše startala, kretala se prebrzo ili je bila proizvod afere, možda nije dovoljno dobro “potkovana” kako bi izdržala izazove koji donosi vrijeme ili probleme koje ima svaka stvarna veza.

7. Partneri jednostavno nisu kompatibilni. Kako upoznajete partnera sve bolje – a početna strast se smiruje – možda ćete otkriti da vaši životni stilovi, prioriteti i vrijednosti jednostavno nisu sukladni.

8. Dosada. Dosada ili iscrpljenost nastupaju kada je veza izgubila žar ili od partnera zahtijeva previše truda, koji oni nisu spremni uložiti.

9. Nije se nikada ni radilo o ljubavi. Strast i požuda ponekad mogu djelovati kao ljubav, no jednom kada ta faza prođe, veza može postazi prazna i bez sadržaja.

 Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo