Zdravlje

Zdravlje

Znate li što će od vašeg muškarca napraviti dječaka?

Ako je navikao da kod mame dobije sve na srebrnom pladnju, griješite time što mu udovoljavate. Na taj ćete način samo potvrditi njegov nedostatak samostalnosti i očiglednu ovisnost.

Najčešće na početku veze vlada nesnošljiva zaljubljenost i slijepi smo na sve probleme. Ne vidimo prst pred sobom, pa samim time nismo ni svijesni što radimo “krivo” ili što propuštamo raditi “pravo”. Znate li što ste navikli raditi svom muškarcu zbog čega se on osjeća kao dječarac?

Financijska prevaga

Muškarci vole biti glava kuće, oni koji donose zaradu i brinu se za svoju obitelj. U današnjem je gospodarstvu ovo gotovo zaboravljena crta jer je sada bitno da barem jedan od partnera ima posao kako bi se mogli platiti računi, režije, kupiti hrana…

Ako ste vi ta koja donosi više novaca, moguće je da ste ostaviti i trag na njegovom ponosu. Gubitkom svoje uloge osobe koja se brine za obitelj muškarci će ostati poljuljani i zbunjeni. Nemojte im oduzeti muškost na taj način!

Ponašate se prema njemu kao prema malom djetetu

Iako smo svijesni kako mnogi muškarci nemaju mogućnost multitaskinga i kako im se samo treba reći “napravi ovo” ili “nacrtaj se tamo u toliko i toliko sati”, ponekad (samo ponekad), oni to znaju uzeti k srcu.

Muškarci smatraju kako se njihove partnerice često postavljaju “patronizirajuće i tretiraju ih kao malo djecu. Ako se osjeća da je nedorastao situaciji ili da u vašoj vezi nema jednakosti, brzo će vam početi zamjerati. Baš zato nemojte ugrožavati njegovu neovisnost prisiljavajući ga da radi stvari koje vi smatrate dobrima za njega.

Ponašate se kao njegova mama

Ako ste ponekad promatrali svoju svekrvu i pomislili kako imate zajedničke poglede na život ili navike, možda to i nije tako slučajno kao što bi se dalo zaključiti na prvi pogled. Možda je neozbiljno u potpunosti reći da muškarci u ženama traže svoju mamu (iako je na tu temu napisano mnogo knjiga iz psihologije), no činjenica je da oni u svojim partnericama traže tu sigurnost koju su poznavali kod kuće.

Razvijmo tu teoriju malo dalje… Jesu li poslovi i zadaci u vašem domu podijeljeni na muške i ženske? Ako kupite prljavo rublje za njim s poda, perete i peglate njegovu odjeću, pravite mu obroke i lebdite nad njime kad god se pojavi neka potreba, možda je vrijeme da promijenite ploču. Ako je navikao da kod mame dobije sve na srebrnom pladnju, griješite time što mu udovoljavate. Na taj ćete način samo potvrditi njegov nedostatak samostalnosti i očiglednu ovisnost. Ne želite dječaka, nego odraslog muškarca!

Probajte neke stvari zadržati za sebe

Stereotipi kažu kako muškarci i nisu skloni razgovarati o svojim osjećajima, no, ako vam se partner otvori, ponekad postoji šansa da ćete vi u žaru razgovora prenijeti te informacije svojoj majci, sestri, prijateljici – bliskim osobama s kojima često pričate o svemu. Muškarci cijene lojalnost i povjerljivost, a otkrivanje njihove intime može ih učiniti ranjivima. Zadržite stvari koje podijeli s vama i tako ćete izgraditi povjerenje u veze, ali i potaknuti daljnju komunikaciju. Dakle, situacija u kojoj ste oboje dobitnici.

K. Pužar

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo