OlioVita Protect® štiti vas iznutra i pojačava učinke kreme za sunčanje - Ordinacija.hr
Zdravlje

Zdravlje

OlioVita Protect® štiti vas iznutra i pojačava učinke kreme za sunčanje

Ova 100% prirodna formula pomaže u zaštiti kože od sunca djelujući kao oralna krema za sunčanje. Zahvaljujući svom sastavu ima hidratantna i antioksidativna svojstva za kožu.

Njegujte i zaštitite svoju kožu od sunca zahvaljujući jedinstvenoj kombinaciji sastojaka. Koža osim svih estetskih konotacija je simbol zdravlja i predstavlja našu prvu obrambenu barijeru. Osim toga, to je najveći organ u našem tijelu i podijeljen je u tri sloja (izvana prema unutra): epidermis, dermis i hipodermis. Svi su oni važni, ne samo zato što daju stabilnost i strukturu, već i zato što sadrže imunološke i zaštitne stanice.

Sunce ima vrlo pozitivne učinke na naše tijelo. Opskrbljuje nas vitaminom D, jača imunološki sustav, štiti nas od kardiovaskularnih bolesti i donosi nam sreću. Međutim, ako nismo oprezni, to nam može izazvati neki drugi problem. Iako se oštećenja uočavaju na višim razinama, 90% oštećenja kože događa se u najdubljim slojevima.

Sunčeve opekline: Zbog opeklina od sunca koža gubi svoj zaštitni učinak i postaje sklonija kroničnim oštećenjima, poput crvenila, ljuštenja i gubitka vode. Izlaganje UV-A zračenju uzrokuje oštećenje kože koje se obično neutralizira stvaranjem melanina u koži (zato i tamnimo). Svijetli tipovi kože, koji stvaraju manje melanina, imaju veću vjerojatnost da izgore jer ne neutraliziraju dobro ovo zračenje. Zbog opeklina od sunca koža gubi svoj zaštitni učinak i postaje sklonija kroničnim oštećenjima, poput crvenila, ljuštenja i gubitka vode.

Sunčeve pjege/tamne mrlje: izlaganje suncu uzrokuje stvaranje melanina, ali kada se melanin stvara na lokaliziranim mjestima (zbog starosti, hormonalnih promjena itd.), pojavljuju se tamne mrlje. Iako vidimo mrlje na površini, one se stvaraju u unutarnjim slojevima. Ako su melanociti, stanice koje melanin, jako aktivirani, unutar njih može doći do mutacije i može se pojaviti melanom.

Alergija na sunce: u koži imamo stanice imunološkog sustava koje brane našu kožu od vanjskih čimbenika povezujući sve slojeve međusobno i s imunološkim sustavom. Kontinuirano zračenje čini te stanice reaktivnijima i javljaju se alergijske reakcije poput svrbeža, crvenila, prištića itd. Budući da je oštećenje kumulativno, alergija na sunce obično se pogoršava sa svakim izlaganjem.

Shutterstock

OlioVita Protect® ,100% prirodna formula pomaže u prevenciji i zaštiti kože od sunca, djelujući kao oralna krema za sunčanje. Zahvaljujući svom sastavu ima hidratantna i antioksidativna svojstva za kožu.

Oliovita Protect sastoji se od:

Ulje pasjeg trna: bogato palmitoleinskom kiselinom –omega 7 masna kiselina. Ova kiselina se nalazi u membrani stanica kože i sluznice, pospješuje ravnotežu vode, prolaz hranjivih tvari i zaštitu od mikroorganizama i slobodnih radikala. Pomaže ojačati, hidratizirati i obnoviti kožu i sluznicu te smanjiti hrapavost i povećati elastičnost kože, regenerira kožu i daje koži zdrav izgled s prekrasnom preplanulošći. 

Ekstrakt grejpa i ružmarina: dokazano smanjuje eritem uslijed izlaganja suncu i poboljšava parametre  kao što su hidratacija, elastičnost i smanjenje dubine bora. Imaju jaka antioksidativna svojstva.

Vitamin D : Vitamin D se sintetizira u tijelu kada smo izloženi sunčevom zračenju. Različiti čimbenici mogu utjecati na razine u našem tijelu, a dokazano je da visok postotak stanovništva pati od niske razine vitamina D.

Prirodna i ravnomjerna preplanulost

Dodatak prehrani za sunčanje pomoći će nam da budemo zaštićeni iznutra te će pojačat učinke naše kreme za sunčanje. Osim toga, što se tiče ljepote, omogućit će nam postizanje prirodne i homogene preplanulosti kakvu ste oduvijek željeli.

PROMO SADRŽAJ

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo