Zdravlje

Zdravlje

Otkrijte karakteristike autentičnih osoba

Tko su ti pojedinci? Oni imaju svoje ja, imaju svoje vrijednosti, stavove. Oni su drugačiji od ostalih.

Autentične osobe su iskrene

Autentične osobe su iskreni pojedinci čiji odnosi bilo privatni ili poslovni počivaju na iskrenom i korektnom odnosu. To nisi oni pojedinci koji će se zbog posla vlastite vrijednosti i uvjerenja potisnuti zbog materijalne ili neke druge dobiti. Oni su spremni reći istinu bez srđe i potreba da povrijede i ponize druge. Oni u partnerskim vezama u situacijama kada se pojavi problem teže istini i zagovaraju istinu. Istina za njih ima neprocjenjivu vrijednost neovisno koliko je ta istina bolna. Oni su spremni prihvatiti istinu i priopćiti istinu drugome.

Autentične osobe njeguju vlastito ja

Koliko smo puta zbog specifičnosti situacije koja je iziskivala prilagodbu ili osobni angažman zbog “mira” bilo na poslu ili privatno izmišljali argumente kojim bi sačuvali ugled i odnos sa drugima. Činjenica je da takav oblik zagovaraju neki kao neizbježan, svakodnevni obrazac funkcioniranja koji dugoročno dovodi do gubitka vlastitog ja i osobnog rasta. Osobe na kraju životnog puta često izjavljuju “Život koji sam živjela,podnose koje sam njegovala od mene su učinili ne autentičnu osobu“. Autentični partneri su pojedinci koji njegujuću vlastitu osobnost imaju potrebu njegovati i partnerovu osobnost. Oni zagovaraju i potiču osobnost druge osobe, oni dopuštaju drugoj osobi da budu ono što uistinu jesu.

Autentične osobe su dobronamjerne

To su osobe koje imaju u svim aktivnostima dobre i čiste namjere. U situaciji kada autentična osoba nanese neki oblik patnje ona će imati potrebu za iskrenom i dubokom isprikom. Dobronamjernost autentične osobe često se manifestira kao potreba da ugodi drugoj osobi gledajući dobrobit druge osobe iz njezine perspektive. Autentični pojedinci u svojoj dobronamjernosti zagovaraju dobre međuljudske odnose koji se uvijek temelje na dobrim i iskrenim namjerama.

Autentične osobe nisu na cijeni

Vrijeme lažnog morala, iskrivljenih vrijednosti definira pravila u svim sferama života. Biti autentičan znati uistinu biti poseban. Kultura življenja unaprijed određuje kategoriju prihvatljivog i neprihvatljivog. Svi mi imamo svoju povijest odrastanja koja nam u konačnici određuje i maske kojima skrivamo svoju pravu prirodu i istinske vrijednosti. U konačnici imamom autentične pojedince koji se bore sa vlastitom autentičnosti koji dovodi do neiskrenih i nezdravih odnosa.

Autentične osobe nisu sklone promišljanju što drugi misle o oni su fokusirani na promišljanje o samome sebi. Oni svakodnevno rade na osobnom rastu ,eliminiranju osobne nesigurnosti i straha.

Svijet u kojem živimo cijeni, divi se, poštuje i hvali neke druge osobnosti, autentični pojedinci koji su iskreni, dobronamjerni, vjerni i ponizni za većinu su naivni gubitnici- luzeri. Ali istina je jedna autentični pojedinci prolazeći kroz vrijeme ostavljaju trag oni su unikatni biseri modernog društva. Biti autentična osoba koja njeguje autentične privatne i poslovne odnose privilegija je malobrojnih pojedinaca.

Zahvaljujući dobrim, poštenim, tolerantnim, dobronamjernim, iskrenim pojedincima ovaj svijet je još uvijek mjesto u kojem se može živjeti i preživjeti.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo