Ovih dana svima smeta južina: Evo kako se boriti protiv nje! - Ordinacija.hr
Zdravlje

Zdravlje

Ovih dana svima smeta južina: Evo kako se boriti protiv nje!

Shutterstock

Ako patite zbog ove južine predlažemo duboko disanje, masiranje čela i sljepoočnica, čaj od mažurana ili kamilice, ali i šetnju, koliko god samo želite ostati u krevetu

Na meniju neka vam se nađe zeleno lisnato povrće jer je bogato magnezijem i kalijem koji hranu pretvaraju u energiju. Isto tako, ne zaboravite na vitamin C. Dokazano je da manjak ovog vitamina uzrokuje umor. 

Orašasti plodovi i sjemenke

Ovo su odlični izvori hranjivih tvari, a posebno proteina i omega-3 kiselina. Orašastim plodovima unijet ćete dovoljne doze magnezija, fosfora, te vitamina B kompleksa koji su neophodni za dobro raspoloženje i energiju. 

Grahorice su u kategoriji superhrane jer imaju mnogo dobrih karakteristika za ljudski organizam. Snižavaju tlak, a imaju i dovoljno prehrambenih vlakana, malo masti… Na meniju biste trebali imati što više graha, boba leće… 

Protiv nesanice i unutarnjeg nemira

Prilagodbu ovim lošim vremenskim prilikama mogu olakšati ljekovite biljke poput ginsenga, a čaj od matičnjaka s medom vrlo je učinkovit u borbi protiv umora i glavobolje. Glavobolje se možete riješiti i masiranjem čela, sljepoočnica i vrata uljem mažurana ili metvice, a protiv nesanice i unutarnjeg nemira idealan je čaj od kamilice ili tinktura od valerijane. 

Foto: Shutterstock

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo