Zdravlje

Zdravlje

Ako ne volite trčati – hodajte

Ne volite trčati? To više i nije problem, jer znanstvenici tvrde da je hodanje aktivnost jednako dobra za zdravlje.

Iako se hodanje više čini kao dobar način za stići od točke A do točke B, znanstvenici tvrde da se može smatrati aktivnošću jer čini puno dobroga za zdravlje – ti koraci će brinuti o zdravlju  vašeg srca i smanjiti šanse za nastanak raznih bolesti.

Studija objavljena prošlog mjeseca, a provedena u “Lawrence Berkeley National Laboratory“ proučavala je podatke 33.000 onih koji se bave biciklizmom i 16.000 ljubitelja hodanja kako bi usporedili zdravstvene dobrobiti aktivnosti.

Hodanje daje boje rezultate

Trčanje i hodanje imaju pozitivne efekte na zdravlje. Šest godina nakon početka istraživanja vršila se provjera nad ispitanicima te znanstvenici zaključuju da trčanje uvelike smanjuje rizik od visokog krvnog tlaka (za 4.2 posto), kolesterola (4.3 posto), dijabetesa (12.1 posto) te srčanih oboljenja (4.5.posto).

Ispitanici koji su redovito hodali daju čak bolje rezultate, pa tako hodanje smanjuje rizik od visokog krvnog tlaka za čak 7.2 posto, 7 posto od visokog kolesterola, 12.3 posto od dijabetesa te 9.3 posto od srčanih oboljenja. Što više trčite ili hodate, dobrobiti za vaše zdravlje su veće!

A. A.  

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo