Crni kim, reishi gljive... Šest najboljih prirodnih pomagača u borbi protiv alergija - Ordinacija.hr
Zdravlje

Zdravlje

Crni kim, reishi gljive… Šest najboljih prirodnih pomagača u borbi protiv alergija

Simptome raznih vrsta alergija i njima povezani pad imuniteta, olakšajte cjelovitim pristupom na prirodan način.

1. Arabinoksilan

Već nadaleko poznat MGN-3 arabinoksilan, proizvod od shiitake gljiva i rižinih mekinja, prema mnogim je istraživanjima dokazano koristan za podizanje imuniteta i problema s alergijama. Odličan je izbor, zbog brzog i učinkovitog imunomodulirajućeg djelovanja bez štetnih posljedica.

2. Havajska spirulina

Želite li popraviti imunitet i organizmu olakšati borbu protiv simptoma alergije, predlažemo superiroran dodatak prehrani – Havajsku spirulinu. Ova mikro-alga sadrži vitamin A iz beta karotena, vitamin K, B12, željezo te prirodno prisutne enzime i klorofil. Havajsku spirulinu kao najcjelovitiji dodatak prehrani istražuje čak i američka NASA!

3. Crni kim

Jedan je od najčešće korištenih preparata kod alergija. Svojim antihistaminskim djelovanjem ublažava sve simptome alergije. Dobro ga je uzimati preventivno, ali pomaže i u akutnoj fazi. Svakako izaberite onaj s ekološkim certifikatom, kako biste bili sigurni u njegovu čistoću.

5. Tinktura astragalusa

Ovaj snažan adaptogen iz tradicionalne kineske medicine koristi se kao opći tonik za jačanje organizma. Odlična je podrška kod sezonskih alergija, olakšava disanje, učinkovit je kod astme te ublažava alergijski rinitis.

6. Reishi gljive

Jedna od najcjenjenijih ljekovitih gljiva, ima imunomodulatorno djelovanje te čisti i regenerira jetru.Vrlo je korisna kod respiratornih problema, bronhitisa te sezonskih alergija. Sadrži lanostanantihistaminskog djelovanja.

Uz odgovarajuću izbalansiranu prehranu i eliminaciju toksina iz organizma, ove dodatke uključite u svoj plan osnaživanja imuniteta.

Saznajte više ovdje

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo