Deep relief: Protiv bolnih mišića i zglobova bez tableta - Ordinacija.hr
Zdravlje

Zdravlje

Deep relief: Protiv bolnih mišića i zglobova bez tableta

Statistika kaže da su bolovi u zglobovima i mišićima jedan od najčešćih razloga posjeta liječniku.

Iako bolovi u mišićima i zglobovima pogađaju sve dobne skupine, učestaliji su među starijom populacijom (reumatski bolovi). Kao razlog izostanka s posla među radno aktivnom populacijom na prvom su ili drugom mjestu. Činjenica je da reumatske bolesti, čiji je vodeći simptom bol, karakteriziraju mala smrtnost, dugotrajno bolovanje i znatna invalidnost, što im daje osobito socijalno-medicinsko značenje. Dodatno, bolovi u mišićima i zglobovima mogu nastati i zbog drugih oštećenja kao štu su istegnuće, uganuće ili sportske ozljede.

Važno je djelovati odmah

Dogodi li vam se uganuće, istegnuće, ozljeda mišića ili zgloba, nemojte čekati nego odmah poduzmite određene korake prve pomoći, slijedeći postupak RICE (Rest – odmor; Ice – led, Compression – kompresija, pritisak; Elevation – elevacija, podizanje). On može smanjiti bol, spriječiti oticanje i u određenoj mjeri zaštititi ozlijeđeno tkivo, što je nužno za brz oporavak. Nakon dva dana mnoga uganuća, istegnuća i ostale manje ozljede počinju zacjeljivati.

U težim slučajevima obavezno posjetiti liječnika.

Ukoliko postupak RICE ne pomaže ili postoje neke od dolje navedenih senzacija, svakako se uputite liječniku na saniranje ozljede:

  • Osjećate oštru bol ili je prisutna više od dva tjedna u zglobu ili kosti.
  • Bol se premješta na drugo mjesto na tijelu.
  • Osjećate točku osjetljivosti, što znači da vas boli kada pritisnete određeno mjesto, ali ne i kada dotaknete isto mjesto na drugoj strani tijela.
  • Ozlijeđen vam je zglob i imate veliku oteklinu (ne liječi li se, ozljeda zgloba može postati trajna).
  • Ne možete pomaknuti ozlijeđeno mjesto.
  • Osjećate konstantnu umrtvljenost, trnce ili slabost u ozlijeđenome području.
  • Ozljeda nije zacijelila u tri tjedna.
  • Imate gnojnu infekciju, crvene pruge, temperaturu ili oteklinu limfnih čvorova.

Riješite bol lokalno

Bez obzira na to što se na tržištu nalazi veliki broj lako dostupnih proizvoda, treba istaknuti važnost stručnog savjeta koji se može dobiti jedino od educirana osoblja u liječničkoj ordinaciji ili ljekarni. Jer jedino ispravno odabran preparat osigurava dobar analgetski učinak i zadovoljstvo pacijenta.

Iako je tableta na neki način sinonim za uklanjanje boli, kada su posrijedi bolovi u mišićima i zglobovima, ne smijemo zaboraviti lokalne analgetike koji se primjenjuju preko kože radi ublažavanja i/ili uklanjanja boli ili nelagode. Danas iskustva govore da se lokalno primijenjen nesteroidni protuupalni lijek lokalno dobro apsorbira i postiže visoku koncentraciju na mjestu djelovanja bez visokih koncentracija u plazmi, što za posljedicu ima značajno smanjenje rizika od nuspojava.

Deep Relief® gel je jedini lokalni nesteroidni protuupalni lijek na našem tržištu koji sadrži dvije djelatne tvari: mentol koji hladi i trenutno ublažava bol, i ibuprofen koji prodire u dubinu i djeluje na uzrok boli. Može se primijeniti kod akutnih bolnih stanja kao što su sportske ozljede, ozljede uslijed padova, udaraca, istegnuća i uganuća zglobova, ali i kod reumatskih tegoba.

          
Deep relief

Kod svih ovih bolnih stanja, Deep Relief® gel se može koristiti samostalno, ali i kao pomoć drugim oblicima terapije. Jednostavan je za primjenu, nije ga potrebno umasiravati, već samo utrljati do upijanja. Klinički je dokazano da redovita uporaba Deep Relief® gela smanjuje dnevnu dozu tableta za ublažavanje bolova.

Deep Relief® gel – trenutno smanjuje bol i djeluje satima.

Prije upotrebe pažljivo pročitati uputu o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo