Zdravlje

Zdravlje

Minimalno invazivna kirurgija kralježnice u poliklinici Vertebris

Poliklinika Vertebris prva je privatna neurokirurška medicinska ustanova u Hrvatskoj koja primjenjuje minimalno invazivnu kirurgiju kralježnice na principu dnevne bolnice.

Takvi se pristupi liječenju bolesti i bolnih stanja kralježnice temelje na najnovijim i u svijetu etabiliranim i priznatim metodama jednodnevne neurokirurgije. Operacije se obavljaju u lokalnoj anesteziji uz sedaciju ili spinalnoj anesteziji što umanjuje operacijski i anestezijski rizik.

mr. sc. Robert Saftić

Stručno osoblje, na čelu s neurokirurgom mr. sc. Robertom Saftićem, anestezilogom i fizijatrom, subspecijalizirano za minimalno invazivne postupke u liječenju kralježnice, vrhunska oprema te postignuti rezultati koji prate postavljene trendove usavršavanja u minimalno invazivnom liječenju kralježnice idu u prilog poliklinici Vertebris kao izuzetno kompetentnoj, konkurentnoj, ali i prosperitetnoj medicinskoj ustanovi u Hrvatskoj i šire.

Specijalnosti poliklinike Vertebris su endoskopska discektomija s radiofrekventnom anuloplastikom za liječenje i operaciju svih oblika hernije diska, endoskopska rizotomija za trajno liječenje sindroma bolnih leđa, METRx zahvati (minimalno invazivna dekompresija) i COFLEX – operacija prilagođena starijoj populaciji sa sindromom stenoze kralježnice koja predviđa i ugradnju dinamičkog interspinoznog umetka (diska).

Nadalje, operacije koje se obavljaju u poliklinici Vertebris prema principu dnevne bolnice i povratka obavezama najkasnije za mjesec dana su i dijagnostičko-terapijske infiltracije kralježnice, blokade simpatikusa kod neuropatske bolesti u kralježnici, diskografija, odnosno pretraga za dokazivanje diskogene boli te ozljede vratne kralježnice. U poliklinici će ljubazno i stručno osoblje također procijeniti objektivnost bolova i tegoba vezanih uz kralježnicu te mogućnosti liječenja, ali i procjenu radne sposobnosti.

Za razliku od klasičnih operacija koje zahtijevaju boravak u bolnici i dugotrajnu rehabilitaciju u toplicama, minimalno invazivni postupci pružaju znatno bolje rezultate bez dodatnog oštećenja okolnog tkiva oko kralježnice. Prednosti minimalno invazivnog pristupa (MISS) su povratak dnevnim aktivnostima za 24 sata za razliku od klasične operacije koja predviđa povratak nakon 25 do 35 dana. Nadalje, bolničko liječenje nije potrebno, a pri klasičnoj operacije jest. Mogućnost infekcije nakon MISS-a je od 0 do 0,5 posto, a nakon klasične taj je rizik do pet posto. Povratak na posao koji uključuje administrativne poslove, nakon MISS-a je 30 do 45 dana, nakon klasične operacije najmanje šest mjeseci, dok je povratak na posao koji uključuje teži fizički rad nakon MISS-a 90 dana, a nakon klasične operacije i nakon godinu dana.

U poliklinici Vertebris, smještenoj u Petrovaradinskoj ulici 1 u Zagrebu, na 550 metara moderno su opremljene pripremne prostorije za operacije, operacijska sala, ambulante te dvorana za fizikalnu terapiju, koja je prema svojoj opremljenosti među pet vodećih u metropoli. Kratkotrajni boravak prije i nakon operacije pacijenti će uz stalni nadzor medicinskog osoblja provesti u ugodno opremljenim apartmanima poliklinike.

Spektar usluga koje poliklinika Vertebris nudi širok je i obuhvaća pregled i utvrđivanje mnogih bolesti i problema vezanih uz kralježnicu, o čemu će, nakon specijalističkog pregleda, stručno mišljenje dati neurokirurg, fizijatar i anesteziolog te odgovoriti na sva vaša pitanja. Sve o poliklinici možete pročitati i na internetskoj stranici Vertebris.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo