Zdravlje

Zdravlje

Što morate znati o infuzijama za jačanje imuniteta – posebno ako ste preboljeli COVID-19

Za bolesne osobe i osobe s narušenim imunitetom, infuzije su najefikasnija opcija za jačanje imuniteta. Pružaju 100% iskoristivost vitamina, minerala i drugih sastojaka u najvećim dopuštenim koncentracijama.

Intravenozne terapije mogu se napraviti i u Poliklinici Poliderma, a postoje brojni razlozi zbog kojih se koristi ovakav oblik terapije, no neki od najčešćih su: pad imuniteta, iscrpljenost, mamurluk, detoksikacija jetre, gubitak kilograma i dr.

Općenito, na svakodnevicu najviše utječu stres, brige, užurban način života, nedovoljan unos vitamina i minerala koji povećavaju rizik od oboljenja

Redovito korištenje intravenozne terapije vitamina i minerala postao je nezaobilazan dio životnog stila većine ljudi sa zapada. Nekad je intravenozna terapija bila strogo čuvana tajna, no danas je dostupna svima.

Prednost intravenozne terapije je što pruža 100 % iskoristivost nutrijenata, ne razgrađuje se u jetri, želucu i crijevima, koristi se u znatno većoj koncentraciji pa time postiže i jaču djelotvornost. Učinak intravenozne terapije je primjetan znatno brže, gotovo neposredno nakon terapije i nema nuspojava kao kod uzimanja nutrijenata u obliku tableta, savjetuje doktor Dinko Kaliterna.

Infuzija kao ”ključ zdravlja i ljepote”

Važno je pružiti koži, barem dvaput godišnje, detoksikaciju organizma od nakupljenih toksina koji stvaraju umor, debljanje i loš rad štitnjače, a hladno vrijeme je idealno doba za to kada nam je potrebno buđenje, kako prirode, tako i našeg organizma. Infuzije se mogu koristiti za detoks tijela, posebno od teških metala, izgaranje masti, anti-age efekt te vitalnost duha i tijela jer koža je ogledalo našeg zdravlja i jasan odraz vanjskih utjecaja.

Infuzije utječu i na brži oporavak nakon bolesti, a učinkovite su i kod pada imuniteta, čestih prehlada te služe za brže ozdravljenje.

Ono čemu je Poliderma pridodala posebnu pažnju je COVID program koji pomaže u oporavku nakon koronavirusa.

Za bolesne osobe i osobe s narušenim imunitetom, infuzije su najefikasnija opcija za jačanje imuniteta. Infuzije pružaju 100% iskoristivost vitamina, minerala i drugih sastojaka u najvećim dopuštenim koncentracijama.  

Virus COVID-19 (koronavirus) u prvom redu oštećuje krvne žile i potiče stvaranje ugrušaka. Nakon infekcije koronavirusom bez obzira bila ona blaža ili teža, postoji povećan rizik za dobivanje neke autoimune bolesti, najčešće dijabetesa. Vrlo često nakon same infekcije, nastaje post-COVID sindrom koji može dugo potrajati, čak i preko šest mjeseci. Kako ne bi nepovratno narušili zdravlje, potrebno je ozbiljno shvatiti infekciju virusom COVID-19, bez obzira koliko bila blaga.

Intravenozna terapija pruža najbolju zaštitu jer najefikasnije jača imunološki sustav. Prva mjera u borbi protiv infekcije je jačanje imuniteta. 

Ozonoterapija tzv. čišćenje krvi ozonom je druga izrazito efikasna metoda koja nas čuva od infekcije koronavirusom. Čišćenje krvi ozonom je izrazito efikasna metoda. Savjetuje se jednom godišnje odraditi kuru infuzija, idealno u kombinaciji s ozonoterapijom te nakon toga nekoliko puta godišnje održavati stanje infuzijom ili ozonoterapijom.

 Injekcije su također jedna od terapija zaštite i oporavak od koronavirusa. Jedan od sve popularnijih tretmana je hemoterapija na koju se odlučuje sve više pacijenata. Riječ je čišćenju krvi s UV zrakama čiji je protuupalni efekt nevjerojatno snažan. Sve navedene terapije su efikasne, a postoje i brojni znanstveni radovi koji dokazuju njihovu efikasnost, objašnjavaju iz Poliklinike Poliderma.

Dr. Dinko Kaliterna: Bojim se da nam prijeti amerikanizacija zdravstvenog sustava

Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo