Zdravlje

Zdravlje

Trudnice koje puše oslabljuju imunitet bebe

Buduće majke koje puše znatno povisuju rizik od razvijanja dišnih problema svoje bebe jednom kada ona odraste, upozorili su američki stručnjaci.

O opasnostima pušenja po zdravlje zna se mnogo toga i bezbrojno je puno istraživanja provedeno na temu kako aktivno i pasivno pušenje utječe na zdravlje svih nas. Sada američki stručnjaci upozoravaju trudnice kako ovom lošom navikom dovode imunitet svoje bebe u pitanje.

Naime, ustanovili su kako je dojenčad majki koje su pušile za vrijeme trudnoće 50 posto sklonija biti primljena u bolnicu ili čak sklonija smrti zbog široke lepeze infektivnih bolesti u odnosu na bebe čije majke nisu pušile u trudnoći.

“Već duže vrijeme znamo da su bebe čije su majke pušile za vrijeme trudnoće izložene visokom riziku od ozbiljnih zdravstvenih problema povezanih s niskom porođajnom težinom, preuranjenim porodom i lošim razvojem pluća. Dok su respiratorne infekcije prepoznate kao zajednički uzrok bolesti koje su ponekad opasne po život, ova je studija pokazala kako su bebe izložene dimu cigareta u maternici izložene i povišenom riziku od prijama u bolnicu i smrti zbog znatno šireg opsega infekcija, respiratornih i nerespiratornih”, objasnila je Abigail Halperin, voditeljica istraživanja objavljenog u časopisu Pediatric Infectious Diseases.

Pomoć kod prestanka pušenja

Ako tražite pomoć u svojim naporima da prestanete pušiti, probajte sa SmokeLess BioG Chip karticom ne smanjuje količinu dima, već samo njegove štetne učinke, i to od prvog trenutka upotrebe. Eksperimenti i svjedočanstva korisnika pokazali su da dim cigarete tretirane SmokeLess karticom, postaje lakši, gubi svoj teški miris, umanjuje iritacije ždrijela i ostalih dišnih organa, kao i kašalj. Opušci više nemaju onako intenzivan ružan miris. Kao ni odjeća, zavjese, auti te male prostorije.

SmokeLess BioG Chip karticu možete kupiti pouzećem u našem web shopu: SmokeLess.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo