ViaTromb® - pomoć kod proširenih vena u trudnoći - Ordinacija.hr
Zdravlje

Zdravlje

ViaTromb® – pomoć kod proširenih vena u trudnoći

Trudnicama se preporučuje preventivna uporaba kompresijskih čarapa, a ako se pojave simptomi i znakovi proširenih vena, odnosno upale vena, savjetuje se trenutačno nanošenje spreja ViaTromb®.

Viatromb® – najsnažnije rješenje za bolne i otečene noge

Poznato je da je u žena sklonih proširenim venama trudnoća osobito rizično razdoblje. Brojne žene navode pojavu proširenih vena upravo u drugom stanju. U žena koje su prethodno imale probleme sa žilama, proširene vene u trudnoći su se pogoršale. Uzroci su pojačani rad hormona, zastajanje tekućine u tijelu i pritisak maternice na vene u trbuhu. Pri kraju trudnoće dijete pritišće vene u zdjelici, čime se remeti vraćanje krvi prema srcu. Konačno, trudnice se i manje kreću, što posljedično utječe na popuštanje vena.

Trudnicama se preporučuje preventivna uporaba kompresijskih čarapa, a ako se pojave simptomi i znakovi proširenih vena, odnosno upale vena (crvenilo, oteklina, osjećaj pečenja), preporučuje se trenutačno nanošenje lokalnih pripravaka na bazi heparina, koji pojačavaju mikrocirkulaciju u kapilarama, smanjuju bol, oteklinu i crvenilo.

ViaTromb® – jedinstven lijek u spreju

Kod nekih mama proširene vene nestaju nakon rođenja djeteta, ali se mogu ponovno pojaviti. Kod idućih trudnoća obično se pogoršavaju. Ako proširene vene ne nestanu spontano, moguća je korektivna operacija.

Lokalni pripravci na osnovi heparina već se odavno koriste u liječenju i prevenciji bolesti vena. ViaTromb® je jedinstven lijek u spreju s najvišom koncentracijom heparina (240.000 IJ/100 g) koji se primjenjuje na koži. U ViaTrombu® se heparin nalazi u liposomima – mjehurićima koji omogućuju duboko prodiranje heparina u kožu.

Oblik spreja omogućuje jednostavno i brzo nanošenje, a olakšanje simptoma klinički je dokazano.

ViaTromb® će vam pomoći nositi se s otjecanjem nogu na učinkovit i praktičan način. Raspitajte se u ljekarni i posjetite Viatromb.hr.

Lijek ViaTromb® dostupan je u ljekarnama bez recepta.

Prije upotrebe pažljivo pročitati uputu o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo