Zdravlje

Zdravlje

Zaboravite na bol uz Nurofen!

Zašto je potrebno ukloniti bol?

Bol ne bira žrtvu, zajednička je svim ljudima i nema čovjeka koji je u životu nije osjetio. Bilo da je tupa, oštra, probadajuća, pulsirajuća, stalna ili dolazi na mahove, kad se javi, jedino što svi želimo jest riješiti je se što prije! To nije čudno budući da taj neugodni osjećaj, bez obzira jeli riječ o zubobolji, glavobolji, menstrualnim ili nekim drugim vrstama boli, negativno utječe na sve aspekte svakodnevnog života.

Bol remeti san, uzrokuje gubitak teka, onesposobljuje za rad, bavljenje fizičkim aktivnostima i sportom, kao i za druženje, izaziva nervozu, tjeskobu ili depresiju te vodi u izoliranje od okoline. A s vremenom, ako se ne liječi, može dovesti do gubitka radnog mjesta pa i poremećenih odnosa u obitelji.

Što je to Nurofen?

Nurofen je analgetik koji se prodaje u više od 90 zemalja svijeta te brzo i uspješno ublažava niz svakodnevnih bolova, od tenzijskih glavobolja i migrena, preko reumatske i mišićne boli, zubobolje i menstrualne boli do simptoma prehlade i gripe. Nurofen je namijenjen i snižavanju povišene tjelesne temperature.

Novost na tržištu su Nurofen liquid kapsule koje djeluju gotovo dvostruko brže od standardne tablete. Liquid kapsule se razgrađuju brže od tableta, što dovodi do bolje apsorpcije djelatne tvari, a dodatnu pomoć pruža i njihov jedinstveni oblik koji omogućuje lakše gutanje.

Nurofen

Kada je nastao Nurofen?

Povijest Nurofena seže u 1962. godinu kada je u Velikoj Britaniji otkrivena i patentirana njegova aktivna tvar – ibuprofen. Plasiran je na tržište pod nazivom ”Brufen” 1969. godine, dostupan samo na liječnički recept, a 1983. se počeo izdavati i bez liječničkog recepta pod imenom Nurofen te je kao takav bio prva alternativa aspirinu i paracetamolu.

Zašto koristiti Nurofen?

Velika prednost ibuprofena u odnosu na druge analgetike je što počinje djelovati za samo 15 minuta te je dokazano znatno učinkovitiji od paracetamola kod liječenja glavobolje, zubobolje i bolova koji su posljedica operacijskog zahvata, a vrlo je efikasan i pri menstrualnim tegobama. Također je efikasan kod liječenja simptoma prehlade i gripe (grlobolja, povišena tjelesna temperatura).

Više saznajte na stranici Nurofen.

Prije upotrebe pažljivo pročitati uputu i lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo