Zdravlje

Zdravlje

iTOP: Novi pristup u održavanju oralne higijene

Iako su danas sredstva za održavanje zdravlja zuba i desni gotovo dovedena do savršenstva, održavanje higijene zuba i desni pojedinaca ne prati taj razvoj. Dapače, upala desni (gingivitis) i parodontalne bolesti među najraširenijim su bolestima današnjice, od kojih pati preko 80 posto populacije.

Što je iTOP?

kiTOP (individually Taught Oral
Prophylaxis
individualni
Trening Oralne Preventive)
novi je revolucionarni pristup doktrini, motivaciji i kontroli osobne oralne higijene, čiji je tvorac dr.med.dent. Jiri Sedelmayer s Dentalne klinike u Hamburgu. Provode ga certificirane ordinacije dentalne medicine, koje su završile iTOP trening.
Osnovno pitanje glasi: Od koga bi ljudi trebali učiti o održavanju uspješne oralne higijene?

“Nikako ne sami ili pod vodstvom svojih roditelja, već uz pomoć dentalnih stručnjaka. Oni imaju sve što je potrebno za promjenu navika u provođenju oralne higijene: autoritet, trening, osobni odnos i profesionalnu opremu. Ukoliko stručnjaci primjenjuju iTOP spoznaje i najnovija atraumatska pomagala za čišćenje, uspjeh je osiguran“, tvrdi dr. Sedelmayer.

iTOP misija je ostvariti uspješnu oralnu higijenu, prilagođenu svakom pacijentu pojedinačno, kako bi se zdravlje zuba i desni očuvalo tijekom cijelog života! Jedino uz ispravne metode održavanja oralne higijene, pod nadzorom stručnjaka, krvarenje desni, karijes i parodontalna bolest postat će prošlost!

iTOP

kUpitajte se:

  • Imate li problema s provođenjem vlastite oralne higijene?
  • Krvare li vaše desni prilikom četkanja?
  • Patite li od parodontalne bolesti?
  • Jeste li ikada izgubili zub kao posljedicu parodontalne bolesti?

Ukoliko možete potvrdno odgovoriti na jedno od ovih pitanja, a želite na jednostavan i efikasan način očuvati zdravlje svojih zuba, obratite se certificiranoj ordinaciji dentalne medicine koja provodi iTOP program.

Popis ordinacija koje su završile napredni iTOP program (iTOP Advanced) možete pronaći na Albidus.hr, a za vama najbližu ordinaciju koja ima završen iTOP Basic (osnovni stupanj) kontaktirajte: Albidus d.o.o., 01/6310-755 ili na info@albidus.hr.

iTOP (individually Taught Oral
Prophylaxis
individualni
Trening Oralne Preventive) su održali: mr.sc. Miljena Mia Girotto,
dr.med.dent.spec.parodont., certificirana iTOP TOP LEVEL instruktorica i
prof.dr.sc. Andrija Bošnjak, dr.med.dent.spec.parodont., voditelji iTOP programa
u Hrvatskoj (na slici).

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo