Pomoću ultrazvuka do zdravih zubi - Ordinacija.hr
Zdravlje

Zdravlje

Pomoću ultrazvuka do zdravih zubi

Megasonex® ultrazvučna zubna četkica za svakodnevnu upotrebu koristi nježni i tihi učinak ultrazvučnih valova s niskom ampiltudom koje je tako nježno i tako brzo da nećete niti osjetiti izvođenje visokoučinkovitog čišćenja.

Megasonex četkica

Ultrazvuk je učinkovito sredstvo u borbi protiv zubnog plaka. Bakterije iz biofilma su česti uzročnici bolesti zuba, karijesa, lošeg zadaha, upala desni te je higijena usne šupljine od ključne važnosti.

Pod djelovanjem ultrazvuka ferkvencije 1,6MHz, tj. 96.000.000 impulsa u minuti lanci bakterija se raspadaju, što onemogućava pričvršćivanje i opstanak bakterija iz biofilma na površini i nastanak plaka. Ultrazvuk djeluje i bez fizičkog kontakta sa zubom i do nekoliko milimetara od dlačica zubne četkice, što ovu tehnologiju čini idealnom za primjenu kod impantata, endodontski liječenih zuba i ortodontskih aparata.

Megasonex® ultrazvučna zubna četkica koristi nježni i tihi učinak ultrazvučnih valova s niskom ampiltudom koje je tako nježno i tako brzo da nećete niti osjetiti izvođenje visokoučinkovitog čišćenja. Četkica ujedinjuje ultazvučni učinak s 18.000 ili 9000 soničnih pokreta u minuti po izboru ili samo ultazvučni učinak za posve nježno čišćenje. Vlakna četkice su izrađena od mekih i srednje mekih ultrafinih dlačica baš kao što stomatolozi preporučuju. Da bi bila učinkovita nije potrebno agresivno djelovanje što ovu četkicu svrstava među najnježnije u svom razredu.

Više od polovice bakterija iz usne šupljine živi na jeziku. Nakon svakog paranja zubi bakterije se već u nekoliko minuta počinju pomicati na upravo oprane zube. Megasonex® je razvio i patentirao prvi ultrazvučni strugač za jezik koji se koristi kao nastavak ultrazvučne četkice s ugrađenim ublaživačem pritiska.

Čišćenjem jezika uklanjamo bakterije iz biofilma, te omogućavamo protok zraka u udubinice papila čime anaerobne bakterije odumiru.

Za potpuni učinak higijene preporučujemo upotrebu Megasonex® Nano-hidroksiapatitne paste za zube. Hidroksiapatit je glavni gradivni sastojak zubne cakline. Naša ga slina prirodno sadrži, no ako ga nema dovoljno tada kiseline pobjeđuju prirodni obrambeni mehanizam remineralizacije cakline. Pasta osigurava dodatni hidroksiapatit veličine kristala 20-50 nanometara pogodnih za ugradnju u caklinu da bi bila jaka, glatka, sjajna te prirodno bijela.

Pasta ne sadži fluor, pjenila kao što su SLS, PEG i PPG, te konzervanse. Odličana je za upotrebu kod ortodontskih aparata i implantata te osjetljivih zubi. Svi sastojci su pažljivo odabrani za održavanje optimalne pH vrijednosti.

Saznajte više:

Megasonex-trgovina.hr

Megasonex.com/hr

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo