Zdravlje

Zdravlje

Što odabrati: Tvrda ili mekana vlakna četkice?

Tvrda vlakna u kombinaciji s pogrešnom tehnikom četkanja najčešći su krivci za povlačenje desni.

Mnoge osobe oštećuju svoje desni koristeći tvrde četkice za zube. Ta činjenica je još više poražavajuća, jer počiva na uvjerenju da rade nešto dobro za svoje zube i desni. Mladi ljudi posebno obraćaju pozornost oralnoj higijeni te prečestim i prejakim četkanjem s pretvrdim vlaknima četkice oštećuju sulkus (rub desni). Šteta se akumulira, a to se odmah ne može vidjeti ili osjetiti.

Posljedice: sulkus i desni polako se povlače i s vremenom, vrat zuba postaje sve izloženiji i osjetljiviji na bol.

Neki vjeruju da mekana četkica ne može efikasno očistiti plak. Pritom zaboravljaju da je plak mekana struktura, koju četkica s mekanim vlaknima može bez problema očistiti.

Zato dentalni stručnjaci u svojim istraživanjima, podučavanju i u praksi preporučuju upravo četkice s mekanim i tankim vlaknima, jer takva vlakna ne mogu prouzročiti oštećenja zuba i desni.

Također, ukoliko su vlakna tanka, mogu jednostavno pristupiti sulkusu i nježno ukloniti štetne bakterije. To je iznimno bitno obzirom da je rub zuba i desni mjesto koje je vrlo nedostupno, izloženo čestim oštećenjima i tu se bakterije nakupljaju u osobito velikom broju.

5.460 razloga u korist mekih četkica za zube

Curaprox CS 5460 „ultra soft“ četkica za zube zadovoljava sve ove kriterije. Njena vlakna su toliko tanka da vrlo lako mogu dosegnuti sve utore između zuba i desni te ih nježno očistiti, bez oštećenja. Curaprox četkice za zube sadrže Curen® vlakna.

Ona upijaju znatno manje vode nego najlon, od kojeg su napravljena vlakna ostalih četkica na tržištu. Također, Curen® vlakna ostaju nepromijenjena čak i kada su mokra te dulje zadržavaju svoj oblik. Ima ih ukupno 5.460 i gusto su raspoređena na kompaktnoj glavi četkice.

To omogućava vrlo visoku razinu učinkovitosti: svakim pokretom prilikom četkanja zuba, četkica uklanja mnogo više plaka nego što to čine široko razmaknuta vlakna tvrdih četkica za zube.

Ukoliko je sve to popraćeno i pravilnom tehnikom četkanja zuba, onda je već mnogo učinjeno u korist vašeg dobrog oralnog zdravlja.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo