Top 3 rješenja za izgubljene zube - Ordinacija.hr
Zdravlje

Zdravlje

Top 3 rješenja za izgubljene zube

Nedostatak zuba sveprisutan je problem ma koliko bilo neugodno pričati o tome. Prema podacima Svjetske stomatološke organizacije svakoj trećoj odrasloj osobi nedostaje jedan ili više zubi. Nedostatkom zubi riskiramo brojna oboljenja poput dijabetesa, poremećaja krvožilnog i dišnog sustava. Poliklinika ARENA nudi brza i učinkovita cjeloživotna rješenja tog problema.

Top 3 rješenja

1. ZUBNI IMPLANTATI

Zubni implantat nadomjestak je pravog zuba izgrađen od titana, a danas je zbog svojih biokompatibilnih svojstava u širokoj upotrebi diljem svijeta. Zubni implantati mogu se koristiti zasebno kao nadomjestak jednog zuba ili kao nosači zubne proteze (npr. ALL-ON-6) ili zubnih mostova. U Poliklinici ARENA često savjetuju svojim pacijentima upravo ugradnju zubnih implantata zbog svojih biokompatibilnih svojstava i cjeloživotne garancije, te kao dokaz kvalitete protetskih radova izrađenih u vlastitom modernom zubotehničkom laboratoriju.

2. ZUBNA PROTEZA ALL-ON-6

Za pacijente koji pate od potpune bezubosti poželjna je ugradnja totalne proteze ALL-ON-6. Takve proteze su jedan od najmodernijih i najčešćih zahvata koji se izvode u Poliklinici ARENA zbog njihove kvalitete izrade i dugovječnosti. ALL-ON-6, odnosno totalna zubna proteza fiksirana je na 6 zubnih implantata po čeljusti koji pacijentu pružaju maksimalnu stabilnost i sigurnost bez straha da će zubna proteza pasti prilikom govora ili jela, kao što je česti slučaj kod mobilnih proteza. Time je, osim zdravlja i estetike, poboljšana kvaliteta života i vraćeno samopouzdanje pacijenta.

3. ZUBNE KRUNICE

Zubne krunice su protetski nadomjesci koji se stavljaju na zubni implantat ili trajno oštećeni zub vraćajući mu tako funkciju i estetiku. Postoje tri vrste krunica, a to su metal–keramičke, keramičke i cirkonske zubne krunice.

Metal-keramičke krunice izrađene su od biokompatibilnog metala presvučenog slojem visokoestetske keramike te zadovoljavaju osnovna estetska i funkcionalna svojstva.
Keramičke zubne krunice u potpunosti imitiraju prirodne zube zahvaljujući čistoj keramici od koje su izrađene.
Cirkon keramičke krunice najkvalitetnija su vrsta krunica, izrađena od cirkonske osnove presvučena slojem keramike. Biokompatibilne su i najčvršće zubne krunice.

Nedostaje vam zub? Želite li trajno riješiti svoj problem javite nam se još danas i započnite svoj put prema novom osmijehu.

Stomatološka poliklinika ARENA
Remetinečki gaj 2k, 10020 Zagreb
Tel: 01 6542 655
E-mail: info@arenapoliklinika.hr
Web:
http://www.arenapoliklinika.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo