Zdravlje

Zdravlje

Zaboravite strah od zubara

VISODENT pomaže pacijentima koji osjećaju nelagodu pri odlasku kod stomatologa. Riječ je o metodi svjesne sedacije dušičim oksidulom, popularno zvanim “rajski plin”.

VISODENT, čiji je osnivač docent Nikola Petričević, raspolaže timom specijalista i stručnjaka iz područja dentalne medicine, poput implantologije, dentalne protetike, dječje stomatologije i ortodoncije i to na dvije lokacije u Zagrebu i Splitu.

Edukacijom na prestižnim sveučilištima te sudjelovanjem na svjetskim kongresima naš stručni tim prati europske i svjetske trendove kako bi pacijentu pružili najvišu razinu usluge.

Navedena metoda česti je izbor za pacijenata sa blagom do umjerenom anksioznošću, odnosno sa strahom od popravka zuba u zemljama Zapadne Europe i Amerike, gdje je u upotrebi dugi niz godina.

Putem maske udiše se kontrolirana mješavina dušičnog oksidula i kisika, što dovodi do osjećaja opuštenosti, smanjenja stresa, percepcije boli i tjeskobe, a ujedno su pacijenti podložni sugestijama. Na taj način postiže se suradnja s liječnikom, zadržavajući vitalne reflekse nepromijenjenima.

Koje su prednosti i postoji li popratno loše djelovanje?

Potrebno je naglasiti da sedacija ne uzrokuje nikakve nuspojave, jer se plin ne uključuje u nikakve metaboličke procese u organizmu. Sav plin koji se udahne preko pluća se i izdahne. Jedina prepreka za korištenje tretmana su opće zdravstvene kontraindikacije, odnosno pacijenti koji pate od težih općih bolesti, nepokretni su ili pate od klaustrofobije.

Prije samog postupka potrebno je objasniti pacijentu način djelovanja plina; prvi efekti nastupaju već nakon nekoliko minuta, a nedugo nakon prestanka udisanja njegov učinak nestaje i nema nuspojava, a što čini ovu metodu pouzdanom za primjenu u svakodnevno praksi.

Već nakon prvog tretmana pacijent će uvidjeti prednosti ovakvog pristupa liječenja koji je znatno ugodniji i manje stresan. Pacijenti su više opušteni i manje zabrinuti prije i nakon zahvata u ustima.

Prednosti sedacije u kirurgiji i implantologiji

Ovaj pristup posebno je važan kod zahvata koji traju i preko dva sata, jer pacijent gubi osjećaj za vrijeme pa se tretman čini znatno kraćim, a samim time i manje neugodnim iskustvom. Stres se znatno smanjuje što poboljšava suradnju osobito u najbitnijim trenucima zahvata.

Otisak zuba izaziva Vam refleks na povraćanja?

Dodatna prednost korištenja «rajskog plina» je da se u potpunosti otklanja „gag refleks“, tj. nagon za povraćanje kod uzimanja otiska, što čini ovaj zahvat znatno ugodnijim kod ove grupe pacijenata.

Ima li ograničenja primjene s obzirom na dob pacijenta?

Sedacija je namijenjena i odraslima i djeci. Prema podacima Američke Akademije dentalne medicine samo u Americi ima oko 40 milijuna osoba koje izbjegavaju odlazak stomatologu zbog straha. Čak su i jednostavni dnevni rutinski postupci problem za takve pacijente, kao što je uzimanje otisaka zuba i čišćenje kamenca. Sedacija ublažava strah od zahvata u ustima, a njena najveća prednost je rad u miru, bez gubitka vremena te bez stresnih situacija.

Može li sedacija pomoći i Vašem djetetu?

Poznato je da se djeca najviše boje popravka zuba, a posljedica je rani karijes i gubitak zuba. Pri radu je doktoru teško raditi s nemirnim djetetom, a što zahtjeva dodatno vrijeme. Upravo je sedacija od najveće pomoći kad dijete dođe prvi put, a zahvat se mora obaviti zbog jake zubobolje i otekline. Sedacija rješava taj problem na način da je dijete relaksirano i spremno na suradnju, a što štedi vrijeme i olakšava rad liječniku i ostalom osoblju.

Koji aparat je pouzdan za kvalitetno provođenje sedacije kod pacijenata, posebno kod djece?

Stručnjaci VISODENTA koriste najnovije i najpouzdanije implantološke tehnike, visokokvalitetnu opremu i materijal, te individualni pristup svakom pacijentu. Ovakvim načinom rada, svojim klijentima jamče pronalaženje optimalnog rješenja za njihove zube.

Master Flux PLUS aparat za sedaciju podrazumijeva udisanje plina preko maske koja se postavlja na nos. Uređaj ima automatsku kontrolu protoka i kontrolu miješanja dva plina, dušičnog oksidula i kisika, kako bi se postigla idealna koncentracija plina za sedaciju pacijenta.

Obratite nam se s povjerenjem.

OSMJEHNITE SE ZDRAVLJU!

www.visodent.hr

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo