Zašto nakon korištenja nove električne četkice za zube više nikada neću koristiti manualnu! - Ordinacija.hr
Zdravlje

Zdravlje

Zašto nakon korištenja nove električne četkice za zube više nikada neću koristiti manualnu!

Foto: Boris Ščitar

Imali smo priliku testirati trenutno najbolju električnu četkicu za zube na tržištu – Sonicare DiamondClean

Da se radi o kvalitetnoj tehnologiji potvrđuju brojna istraživanja te stomatolozi diljem svijeta koji za savršenu njegu usne šupljine preporučuju upravo ovu četkicu. 

Cijeli život koristim manualnu četkicu, a kako navike teško mijenjam, nisam imala velika očekivanja od Sonicare DiamondClean četkice. No, dogodila se ljubav – nakon samo jednog korištenja ove električne četkice jasno mi je bilo kako ju više neću ispustiti iz ruku.  

Po čemu je četkica toliko posebna? 

Ono što ćete primijetiti već nakon prvog korištenja sonične četkice jest da pranje zubi kraće traje i da su oni naknadno savršeno čisti. Naime, glava ove četkice proizvodi 62000 pokreta u minuti, a pomoću soničnih vibracija stvara se dinamično fluidno djelovanje koje omogućuje temeljitije čišćenje zubi i teže dostupnih područja te područja van dosega vlakana četkice.

Važno je istaknuti da ovako temeljitim čišćenjem, sonična četkica sprječava nastanak zubnog plaka jer uklanja čak 7 puta više naslaga od manualne!

Da su sve ove informacije točne mogu potvrditi i sama nakon 10 dana korištenja ove četkice. Ako nakon pranja  jezikom pređete preko površine svakog zuba, primijetit ćete da su svi, pa i oni stražnji, potpuno čisti i da su a to potrebne samo 2 minute, što je manualnom četkicom nezamislivo postići i potrebno vam je otprilike 6 minuta. Manualnom četkicom zube perem i 4 puta u danu, prilikom korištenja električne sonične četkice, nisam osjetila potrebu da ih moram prati više od 2 puta.

Kava i cigarete utječu na promjenu prirodne boje zuba te uzrokuju nastanka kamenca. Ako su ovo i vaši poroci, oduševit će vas informacija da su moji zubi u samo tjedan dana postali primjetno bjelji i glatki, što sigurno onemogućava plaku da se zadrži na površini zuba. 

Sama četkica je savršenog dizajna, jednostavna za korištenje i održavanje. Prednost četkice je i ta što ima 5 načina rada koja će zadovoljiti sve vaše potrebe, pa iako će vam vjerojatno služiti samo jedna ili dvije, bilo ih je zanimljivo isprobavati i kombinirati.

1. Clean (čišćenje) – u 2 minute ovim ćete programom temeljito oprati zube.

2. White (izbjeljivanje) – služi za izbjeljivanje površine zuba i uklanjanja mrlja, a u samo 2 tjedna će ih izbijeliti dvostruko više od drugih četkica. Ako ste pušač ili ljubitelj obojanih napitaka, ne preskačite ovaj program. 

3. Polish (poliranje) – ovaj način rada traje 1 minutu, a pomaže vam da se riješite tvrdokornih mrlja i naslaga na površini zuba.

4. Gum care (njega desni) – ako imate problema s krvarenjem desni, ovaj način rada ima smanjene vibracije kako biste nježno oprali zube bez straha od povrede. 

5. Sensitive (za osjetljive zube) – za sve one koji imaju osjetljive zube i desni, ovo je savršen način rada. Bez obzira na to što pere nježno, zubi će nakon njega abiti savršeno čisti. 

Što ćete sve dobiti uz  Sonicare DiamondClean četkicu?

Uz držač se u standardnoj opremi nalaze dva nastavka za čišćenje zubi, jedan manji i jedan veći tako da se bez problema mogu služiti dva člana obitelji. 

Osobno me se najviše dojmila kutijica za čuvanje držača i nastavaka koja će odlično poslužiti ako često putujete. Osim što je savršenog dizajna, svoju četkicu možete tako i puniti – kutijicu se puni uz pomoć USB kabla koji se može priključiti na računalo ili normalnu utičnicu. (Sve fotografije pogledajte u galeriji na dnu)

Još jedan novi detalj je čaša na postolju koja se može priključiti u struju. Ako u nju odložite četkicu, ona će se puniti ili će vam služiti za zagrijavanje vode kojim ćete isprati usnu šupljinu.  Baterija Sonicare DiamondClean četkice traje dugo, pa je tjednima nećete morati puniti. 

Ako želite savršeno čiste zube i zdravu usnu šupljinu, moja je preporuka korištenje Sonicare DiamondClean četkice. Isplati se! 

Saznajte više na Blistavosmijeh.hr

 

Ana Abrahamsberg

Foto: Boris Ščitar

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo