Zdravlje

Zdravlje

Zdrav osmijeh od samog početka!

Briga o zdravlju zuba i desni započinje već od samog rođenja. Za jednostavnije privikavanje djeteta na čišćenje zuba – stvaranje cjeloživotne navike – potrebno je da dijete čim prije shvati da treba čistiti i usta te da za taj zadatak, uporaba četkice za zube, nije neugodno i bolno iskustvo.

Medicinska duda varalica – Curaprox CPM

Prije nego izraste prvi zub, djetetu će najvjerojatnije utjehu pružiti duda varalica. Obična duda varalica prilikom djetetova cuclanja vrši pritisak na nepce tj. na unutarnji gornji dio usta. Taj pritisak je pojačan vakuumom koji nastaje prilikom cuclanja dude. Dugotrajna uporaba takve dude varalice može uzrokovati nepravilnosti u usnoj šupljini kao što su otvoren i krivi zagriz. Tvrtka Curaden je u suradnji s dr. dent. med., Herbertom Pickom, specijalistom ortodoncije, razvio medicinsku dudu varalicu Curaprox CPM, koja sa svojim posebnim oblikom štiti od malokluzija (krivih zagriza) i osigurava zdrav razvoj čeljusti. Njezin širi, tanki silikonski dio oblikovan je tako da ne stvara pritisak na nepce u ustima i ne utječe na širenje gornje čeljusti.

Pobuđuje znatiželju i smiruje bol – CURAbaby prsten za žvakanje

Prije nego prvi mliječni zub izraste, na desnima tj. mjestu gdje zub pokušava izaći, pojavljuje se izbočina. Sluznica je na tom mjestu otečena i bolna, a dijete u to vrijeme izlaska zuba obilnije luči slinu, ima pojačanu potrebu za žvakanjem te vrlo često odbija hranu. Kako bi se ta neugoda izlaska prvog zuba smanjila na Klinici za oralnu higijenu na Sveučilištu u Bernu, u suradnji s tvrtkom CuradenSchweiz AG osmišljen je CURAbaby prsten za žvakanje. Zahvaljujući odlično osmišljenoj kombinaciji masirajuće zubne četkice i zvečke sa šarenim kuglicama, potiče vizualnu, akustičnu i oralnu znatiželju djeteta te je primjeren za uporabu već od drugog mjeseca njegova života. CURAbaby prsten izrađen je od biološki kompatibilnog i sigurnog materijala, otpornog na slinu. Ovaj proizvod prepoznat je u svijetu te je dobitnik prestižne nagrade za istraživanje i razvoj.

Nježna i razigrana – CURAkid CK 4260 dječja četkica za zube

Kada se prvi zub napokon pojavi, vrijeme je i za prvu četkicu za zube. CURAkid CK 4260 zubna četkica idealna je za nježne desni i male dječje zube od samog početka. Na svojoj malenoj glavi CURAkid zubna četkica ima više od 4.000 iznimno tankih i nježnih CUREN® vlakana, koja će učinkovito dosegnuti teško dostupna područja u malim dječjim ustima. Silikonska obloga male glave djetetu će omogućiti u potpunosti atraumatično iskustvo s zubnom četkicom. Također, silikonska obloga držača četkice osigurat će ugodno držanje u dječjoj ruci te olakšati četkanje kako djetetu, tako i roditeljima čiji je nadzor i pomoć preporučljiv prilikom svakog četkanja malih zuba. Kako bi četkanje zubića bilo i zabavno, CURAkid četkica ima praktičnu silikonsku dršku s kojom ju možemo jednostavno pričvrstiti za policu ili ogledalo u kupaonici, a ujedno time očuvati i samu higijenu četkice. Ova dječja četkica razvijena je također u suradnji s dentalnim stručnjacima, prof. dr. Adrianom Lussijem i dr. Nadio Marino Kellerhoff sa Sveučilišta u Bernu.

U školske klupe s zdravim osmijehom – Curaprox Sensitive Young četkica

Od navršene sedme godine ili od polaska u školu, dječju zubnu četkicu CURAkid zamijenit će trendovska verzija – Curaprox Sensitive Young četkica. Čak 2.640 nježnih CUREN® vlakana, kratak vrat i zaobljena glava Sensitive Young četkice za zube, savršeno će se prilagoditi dječjim ustima i dosegnuti sva teško dostupna mjesta u ustima.

Navika za cijeli život – od početka do kraja

Navika svakodnevnog četkanja zuba uistinu je zahtjevan zadatak, no ista će biti mnogo jednostavnija, zabavnija i ugodnija ukoliko se ona pravilno razvija i provodi od djetetova najranijeg djetinjstva. Ukoliko se taj zadatak svakog dana provodi s kvalitetnim i učinkovitim alatima, bit će još i mnogo više od toga. Roditelji napokon mogu odahnuti, jer sa uporabom Curaprox dječje linije proizvoda neće se oštetiti nježna tkiva u ustima njihovih mališana.

www.albidus.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo