Zdravlje

Zdravlje

Zubni konac ili međuzubna četkica?

Četkica za zube, pasta za zube, zubni konac. Ova tri pomagala u svakodnevnoj oralnoj higijeni mogu se pronaći u gotovo svakoj kupaonici.

No, sve veći broj kupaonskih ormarića sada sadrži nešto drugo – nevjerojatno malene četkice sa šarenim držačima – međuzubne četkice.

Ozljede kao posljedica uporabe zubnog konca

Međuzubne četkice su zapravo puno bolje u čišćenju međuzubnih prostora od zubnog konca. Postoje dva razloga:

Prvo, zato što često čišćenje koncem dovodi do ozljede. Ukoliko se konac koristi previše energično, konac se urezuje u desni. Takvo oštećenje desni često potiče infekciju, jer se štetne bakterije mogu duže zadržati u nastalim oštećenjima.

Zubni konac nije učinkovit

Drugo, čak i najbolji zubni konac je dobar samo za čišćenje prostora između prednjih zuba. Svi ostali zubi su anatomski oblikovani tako da se prostori između njih ne mogu očistiti sa zubnim koncem.

Njihove bočne površine konkavnog su oblika tako da se zubni konac samo proteže preko njih, a ništa ne čisti. Tako nastaje lažan osjećaj sigurnosti da smo napravili sve ispravne korake za održavanje higijene međuzubnih prostora.

 

Prikladne čak i za kritična područja

To su razlozi zašto Curaprox CPS „prime“ međuzubne četkice postaju sve popularnije. One ispunjavaju cijeli međuzubni prostor i temeljito ga čiste.

Dostupne su u različitim veličinama u skladu s vašim potrebama i napravljene od iznimno tanke patentirane Cural® žice. Njihova dugačka vlakna dosežu do najkritičnijih područja između zuba i čiste ih nježno, ne uzrokujući ozljede.

Pravilnom uporabom sprječava se nastanak lošeg zadaha, karijesa na bočnim strana zuba i parodontitisa.

Njihova je uporaba vrlo jednostavna: jednom dnevno postavite u međuzubni prostor, provucite unutra, izvucite van i gotovo!

Javite se svojem doktoru dentalne medicine za određivanje potrebnih veličina četkica u skladu s veličinama vaših međuzubnih prostora.

Zatražite brošuru s besplatnim uzorcima četkica i spoznajte razliku!

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo