Zdravlje

Zdravlje

4 zabavna načina za sprječavanje raka prostate

Rak prostate najčešći je karcinom koji pogađa mušku populaciju. On je, nakon raka pluća, najsmrtonosnija kancerogena bolest.

Stoga, ako ste pripadnik muškog roda, trebali biste biti svjesni i upoznati s načinima sprječavanja ovog malignog oboljenja. Nažalost, prevencija bolesti u većini slučajeva znači odricanje od stvari u kojima, kao muškarac, uživate (crveno meso, pivo, nezdrava hrana kod prijatelja). Međutim, kako bi preventivu učinili zabavnijom donosimo vam pet neobičnih načina koji će vam pomoći u prevenciji raka prostate.

Opaska: Nemojte nas krivo shvatiti – tim Ordinacije.hr ne smatra da je rak prostate zabavna stvar. Mi tek nastojimo potaknuti muškarce da poduzmu mjere kojima će spriječiti bolest.

1. Jedite umak od rajčice

RajcicaMoramo li navoditi glavni sastojak umaka od rajčice? Nadamo se da to nije potrebno. Rajčice su prepune likopena, moćnog antioksidansa koji se pokazao kao izvrsna pomoć u smanjivanju rizika za razvoj raka prostate. Ustvari, rajčica je samo jedna od nekoliko namirnica koje se bore protiv ove vrste raka. Njeni saveznici su brokula, soja i lan. Upotreba ovih namirnica, u kreativnoj kombinaciji s umakom od rajčice, tek je jedan od četiri zabavna načina sprječavanja raka prostate.

Recept za pripremu umaka od rajčice zaista je jednostavan. Prosurfajte internetom i pronađite malo kreativniju inačicu, kako biste zadovoljili svoje okusne pupoljke. Dobra je vijest da višak umaka možete zamrznuti i iskoristiti za buduće obroke. Poslužite ga uz tjesteninu ili iskoristite kao umak za pizzu.

Savjet više: Dodajte češnjak kako biste povećali zaštitu.

2. Masturbirajte

Prije no što počnete igrati “džepni biljar” dopustite nam da objasnimo cijelu stvar. Nemamo namjeru reći kako se trebate samozadovoljavati bilo gdje i bilo kada, samo kako biste spriječili rak prostate. Mi se osvrćemo na istraživanja provedena posljednjih godina koja su pokazala da masturbacija zaista štiti od ove maligne bolesti. Točnije, najveću je korist pokazala ejakulacija, koja se događa kao rezultat seksa ili masturbacije. Na koji način ejakulacija štiti od raka prostate? Jedna teorija kaže da se izbacivanjem sjemena prostata čisti od kancerogenih tvari. Drugim riječima, masturbacija doslovno rečeno čisti vaše cjevčice.

Uvjereni smo kako vam ne moramo objašnjavati princim funkcioniranja masturbacije. Rezultati američkog istraživanja kažu: kako biste ubrali pozitivne učinke masturbacije nužno je “odraditi” više od 12 ejakulacija mjesečno. K tome, svako povećanje broja od tri ejakulacije tjedno snižava rizik razvoja raka prostate za 15 posto.

Savjet više: Nemojte partnerici prodati foru o prevenciji bolesti samo kako biste se više seksali.

3. Velika zdjela žitarica uz jutarnje crtiće bolje prija

dorucakIako jutarnji čokoladni jastučići imaju zaista odličan okus, baš i
nije riječ o najzdravijim žitaricama za doručak. Stoga, ako tražite
odličan način sprječavanja raka prostate, posegnite za žitaricama
bogatim lanom, a kravlje mlijeko zamijenite sojinim. Lan i soja sadrže
aktivne sastojke koji se bore protiv raka prostate.

Savjet više: Ne volite lan? Ništa zato. Preporučamo njegovo
konzumiranje za vrijeme omiljenih ranojutarnjih nedjeljnih crtića. Na
taj ćete način skrenuti misli s okusa.

4. Isprobajte utrku kajacima

Nije tajna kako je aerobno vježbanje jedan od najmoćnijih načina preveniranja bolesti. Vježbanje poboljšava cirkulaciju, ojačava imuonološki sustav i povećava razinu energije. Međutim, u današnje je vrijeme ponekad teško naći vremena i volje za tjelesnu aktivnost. Rješenje pronađite u kombinaciji vježbanja i zabave. Zašto se ne bi uključili u utrku kajacima za rekreativce? Radi se o zabavnom načinu razgibavanja cijelog tijela.

Kako se uključiti: Raspitajte se u veslačkim klubovima o mogućnosti sudjelovanja u utrkama za rekreativce.

Savjet više: Ako ne živite u blizini jezera ili rijeke, isprobajte bilo koju grupnu aerobnu aktivnost poput brdskog biciklizma, jogginga, spinninga ili čak plesa.
________________________________________________________

Učinite život zabavnim

Sprječavanje bolesti ne mora uvijek biti dosadno. Stoga, isprobajte naše zabavne načine za sprječavanje raka prostate. Ako vam se ponuđeni savjeti ne sviđaju, sami smislite preventivnu tehniku u kojoj ćete uživati.

K. Ramić

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo