Zdravlje

Zdravlje

Je li moj penis normalan?

Osjećam bol pri prevlačenju kožice. Je li mi potrebna frenulotomija? Imam bolne erekcije! Zašto?! Kako liječiti gljivice na penisu? Odgovore na vaša pitanja imaju naši stručnjaci.

Donosimo pet pitanja koja ste postavili našim liječnicima u rubrici Halo, doktore! o problemima muške intimne zone. Ako i vas muči neki sličan problem, a niste pronašli odgovor među već objavljenim pitanjima, svoje pitanje možete postaviti u rubrici Halo, doktore!

1. Ukrivljeni penis – prirođena kurvatura uda

Vaše pitanje: Imam 25 godina i od puberteta zbog nošenja uskih gaća penis mi se zakrivio prema dolje. Nisam nalazio razumjevanja u doktora za taj problem. Molim vas za savijet i eventualno liječenje. Hvala.

Odgovor stručnjaka možete pročitati ovdje.

2. Bolno prevlačenje kožice – je li potrebna frenulotomija?

Vaše pitanje: Kada mi je penis u opuštenom stanju i kada prevučem kožicu (da se otkrije glavić), kožica se ubrzo sama vrati, a kada je penis u erekciji, ako mastrubiram ili imam odnos, stvara mi se bolan pritisak. Mislim da imam kratak frenulum, za fimozu nisam siguran.

Recimo, kada masturbiram, uvijek to radim tako da kožica nije prevučena, a ako je, relativno je bolno i puca u predjelu frenuluma ili malo ispod. Što mi savjetujete, koju intervenciju? Nadam se da nije problem to raditi u općoj anesteziji, jer nemam želudac i “hrabrost” za lokalnu :). Hvala unaprijed.

Odgovor stručnjaka možete pročitati ovdje.

3. Kapanje nakon mokrenja

Vaše pitanje: Poštovani, imam 40 godina i prije nekih godinu dana primjetio sam da kada završim s mokrenjem i obrišem penis ili otresem, nakon nekog vremena osjetim kako je vrh penisa vlažan, kao da se iscijedila kap-dvije. To se zna dogoditi i ako nakon mokrenja sjednem ili se sagnem, čučnem. Inače mokrim uredno, mlaz je dobar i nemam nikakvih bolova ili tegoba. Nakon što to obrišem nema više curenja. Možda se to i prije događalo, ali nisam obraćao pažnju. Je li to normalno?

Odgovor stručnjaka možete pročitati ovdje.

4. Jaka bol pri erekciji

Vaše pitanje: Poštovani, imam 19 godina i već oko tri tjedna osjećam jaku bol u penisu pri erekciji. Bol mi onemogućava potpunu erekciju. Žila na penisu me boli na dodir (samo u erekciji). Pri mokrenju također osjećam lagano peckanje, a i češće imam potrebu za mokrenjem. Također sada slabije mogu kontrolorati mjehur. Prije sam mogao izdržati jako dugo bez mokrenja, a sada sve manje. Kada malo duže držim, dođe mi jaka sila za mokrenjem što mi se prije nije događalo. Mislio sam da je razlog jaka iritacija penisa, ali ovo traje već tri tjedna, a i ovi problemi s mokrenjem možda ukazuju na nešto drugo. Također, mislim da nije fraktura penisa jer nisam čuo nikakav zvuk, penis nije deformiran i iz mokraće mi ne ide krv. Sigurno je nešto sa žilom, ali ne znam što da radim. Ne pušim, rijetko pijem, ne drogiram se, ne uzimam nikakve lijekove i nisam obavljao nikakve pretrage.

Odgovor stručnjaka možete pročitati ovdje.

5. Gljivice na penisu

Vaše pitanje: Poštovani, imam 18 godina, već nekoliko godina imam problema s gljivicama na penisu – ne svrbi me niti boli ni ništa, obrezan sam. Mazao sam rojazol, canesten, plymicol (tri tjedna), lamisil, koristio sam i Itrac tri kapsule tjedan dana dva puta dnevno uz lokalno primjenjivanje plymicol kreme. I danas sam bio kod svog doktora opet jer sam na Šalatu naručen tek za mjesec dana i doktor mi je dao Sumamed i Fiziološku otopinu da ispiram penis, malo sam gledao o tome po i neki stavljaju i obloge od fiziološke otopine pa ne znam da samo ispiram i posušim ili da stavljam obloge. I molio bih vas vaše mišljenje o svemu pa ako mi ovo ne pomogne da znam što da radim. U povijesti bolesti piše ovako: Dermatomycosis reg. genitalis Na prepuciju i koronarnom sulkusu nalazi se zagasitoeritematozni infiltrat. Nema subjektivnih simptoma svrbeža niti vlaženja. U dermatološkom statusu na glansu blagi eritem Klinička promjena (lokalzacija) glans penisa Mikroskopsi nativni nalaz POZITIVAN Napomena: Nema materijala za kulturu. Hvala.

Odgovor stručnjaka možete pročitati ovdje.

K. Pužar
Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo