Zdravlje

Zdravlje

Povećajte testosteron na 3 jednostavna načina

Prepoznajete li se u nekim od ovih simptoma?

  1. ispadanje kose,
  2. nizak libido,
  3. opuštena koža,
  4. poteškoće s erekcijom,
  5. sve niži udio zdrave mišićne mase,
  6. nizak nivo energije,
  7. promjene raspoloženja i
  8. nakupljanje viška kilograma.

Sve su to simptomi niske razine testosterona, a to je vrlo osjetljiva tema o kojoj većina muškaraca ne želi pričati.

ŠTO JE TESTOSTERON?

Testosteron je muški spolni hormon, nužan za tjelesno i spolno funkcioniranje muškarca, ali je važan i za održavanje duševne ravnoteže, sposobnost pamćenja te za sprječavanje negativnog raspoloženja.

Što više testosterona muškarac ima, to je snažniji, mišićaviji, samouvjereniji, borbeniji i spolno moćniji.

Činjenica je da razina testosterona s godinama opada.

No to ne znači da se morate suočiti sa svim posljedicama koje ta promjena nosi sa sobom.

Možete znatno usporiti taj proces i živjeti život punim plućima.  Naime, na udio testosterona možete utjecati na posve prirodan način!

Ako ste odlučni da se ponovno u svom tijelu želite osjećati snažno, samopuzdano i zdravo, onda pogledajte sljedeća 3 trika koja će vam pomoći u tome.

1. IZBJEGAVAJTE STRES

Stres je, nažalost, usko isprepleten sa svim područjima života, a razarajuće utječe na testosteron.

Stresne situacije, osim onih klasičnih na koje prve pomislimo, za organizam predstavljaju i pretjerano konzumiranje alkohola, pušenje, manjak kvalitetnog odmora, loši odnosi, često konzumiranje procesuiranih namirnica itd.

Zbog stresnih situacija, u tijelu se izlučuje znatna količina stresnog hormona kortizola, koji je u obrnuto proporcionalnom odnosu s testosteronom. 

Što je veći udio kortizola, niži je udio testosterona.

Zato pokušajte kontrolirati stresne situacije, opustite se, te odaberite fizičku aktivnost koja vas opušta i pomaže vam izbaciti stres nakupljen tijekom dana.

2. UHVATITE ZRAKE SUNCA

Ukoliko dosta vremena provodite u zatvorenim prostorijama, vrijeme je da to promijenite i svjesno odvojite vrijeme koje ćete provesti na svježem zraku i izložiti se sunčevim zrakama.

Naime, sunčane zrake su zadužene za tvorbu vitamina D, koji direktno utječe na proizvodnju testosterona.

3. KVALITETAN SAN

Prema istraživanjima, kod onih, koji svom organizmu ne namijene dovoljno kvalitetnog sna, razina testosterona već nakon tjedan dana padne  za otprilike 15 %. Srećom, ne radi se o permanentnoj promjeni, ali ono što zabrinjava je da su navike spavanja kod većine svake godine sve lošije.

San ometaju pametni telefoni, računalo, tablet, televizor, teški obroci u večernjim satima, kasni odlazak na spavanje, spavanje manje od potrebnog, konstantan stres itd.

Jer svi ti čimbenici ometaju cirkadiani ritam, koji je u uskoj vezi s hormonima, organizam ne zna što se točno događa i zato nije sposoban tvoriti dovoljno testosterona.

ULTIMATIVNI POTEZ ZA VEĆI TESTOSTERON 

Ostale prijedloge kako na prirodan način povećati testosteron (koje namirnice uključiti u prehranu, koje vježbe prakticirati i sl.) pogledajte ovdje.

Postoji još jedno, vrlo elegantno i efikasno rješenje, koje ćete najlakše uvrstiti u svoju svakodnevicu i od kojeg možete očekivati najkonkretnije rezultate.

Alpha Man je dodatak prehrani koji jedini na tržištu ima dvostruko djelovanje: povećava razinu testosterona i smanjuje razinu kortizola.

Spomenuli smo da kortizol u znatnoj mjeri utječe na niži udio testosterona i zato nije dovoljno fokusirati se samo na rast ovog muškog hormona, već je potrebno smanjiti hormon stresa.

Budući da je u današnje vrijeme nemoguće eliminirati stres, najbolje je posegnuti za vrhunskim kompleksom od čak 13 prirodnih sastojaka koji će u vama probuditi alfa muškarca!

Što ga čini toliko posebnim i zašto je to tajno oružje sve većeg broja muškaraca koji se ubrzo nakon korištenja odlično osjećaju u svojoj koži, provjerite ovdje.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo