Neka vam kosa bude zdrava i sjajna

kosa suha ostecena

U ove zimske dane i kosa često ne izgleda najbolje. Možda ste prijetili kako je suha, krhka, i ne pamti poteze četke... Predstavljamo vam nekoliko učinkovitih savjeta kako ćete kosi vratiti elastičnost i sjaj.

Za zdravu i lijepu kosu potrebno je konzumirati namirnice bogate vitaminom A, vitaminom C, vitaminom E koji poboljšavaju cirkulaciju vlasišta i omogućava zdrav rast kose, biotin koji stvara keratin te inositol koji čini folikule vlasi zdravima.

Dubinsko čišćenje

Ako ste ljubitelj raznih preparata za stiliziranje kose, vaša je "griva" vjerojatno beživotna zbog nakupljenih slojeva gela, laka ili krema za kroćenje kovrča. Kako biste kosi povratili sjaj, predlažemo korištenje šampona za dubinsko čišćenje. Koristite da tijekom sedam dana, a zatim jedno tjedno.

Nikad ne četkajte mokru kosu

Mokra kosa je iznimno krhka pa ju je zabranjeno četkati gustom četkom dok je vlažna. Umjesto toga ju počešljajte češljem sa širokim zupcima. Na taj ćete način izbjeći lomljenje kose, ali i elektricitet.

Kokosovo ulje kao regenerator

Poznato je po tome što potiče rast folikula te hrani i regenerira kosu. Zbog čega je čest gost u raznim pakunzima i maskama koje je dobro nanositi barem tri puta tjedno. Pokušajte smočiti kosu i nakon toga lagano umasirati kokosovo ulje. Pričekajte 10 minuta i isperite mlakom vodom te nanesite šampon i regenerator. Ulje kokosa možete koristiti kao balzam za usne, ulje za brijanje.

A. A.

 Prati nas na Viber Public Chatu!