Ovo vam nitko ne želi reći, ali evo što se događa kako starimo

Suha koza lice zena njega krema crvenilo starenje jesen hladnoca list shutterstock 184525817

Gubite kosu, ali vam rastu dlake po čudnim dijelovima tijela? To se događa u procesu starenja…

Urednica rubrike ljepota magazina O Valerie Monrore, otkriva istinu o starenju o kojoj vam nitko ne želi govoriti.

Primijetili ste više dlaka na licu

Evo zašto se one pojave na mjestima gdje ih niste imali u mladosti  - zbog hormona. Iako mnogo žena bilo koje životne dobi može imati dlake na bradi ili iznad usnica, uvijek je to posljedica genetike i hormona. Kako starimo, naše tijelo gubi estrogen pa testosteron uzrokuje rast dlaka na dijelovima tijela gdje rastu muškarcima.

Isplačite se – evo 5 razloga zašto je to zdravo

Kosa postaje tanka

Nažalost, statistika govori kako 50 posto žena u postmenopauzi primijeti gubitak kose ali i činjenicu da ona postaje tanja. Nakon 40 te godine života od istog problema pati i 50 posto muškaraca. Smatra se da je razlog estrogen koji djeluje kao zaštitnik kose. Prvo ćete primijetiti da razdjeljak postaje širi i da gubite kosu na području iznad vrata.

Rijetke obrve

Primjećujete rupe tamo gdje bi trebale biti obrve? Nažalost, s godinama i one postaju rjeđe. Na sreću danas postoji nekoliko tehnika popunjavanja obrva, pa je ovaj problem lako riješiv.  Možete ih popuniti i olovkom. Također, one postaju i duže pa ćete ih kratiti škaricama.

Čini vam se da su vam uši i nos narasli

Ne, ne čini vam se. Iako uši rastu do šeste godine, a nos se razvije u ranoj mladosti, s vremenom se mekano tkivo ušiju i nosa oteže zbog opuštanja kože i mijenjanja strukture kostiju. Gubitak elastina i kolagena koji dolazi s godinama, također ne pomaže.

Herpes - spriječite ga na vrijeme

Zubi postanu vidljiviji

Ako vam se čini da su vam zubi izloženiji, razlog je taj što se desni povlače i otkrivaju korijen zuba. Najbolja preventiva je čišćenje kamenca kod stomatologa jednom godišnje i pravilna oralan higijena koja se provodi kod kuće.

 

A. A.

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!