Ljepota

Ljepota

Evo što se događa kada spavate našminkani i zašto je to veliko NE

Foto: Shutterstock

Ma koliko umorni bili, nikada nemojte otići na spavanje prije nego skinete svu šminku s lica. Noćno ostavljanje make upa često izaziva osipe, akne i mrlje na licu te vodi ka preranom starenju.

Baš kao i sve ostale higijenske navike, važno je uspostaviti i rutinu čišćenja lica prije spavanja. Ostaci šminke začepljuju pore i mogu izazvati ozbiljne probleme s kožom kojih se kasnije teško riješiti. Osim toga, spavanje sa šminkom siguran je put ka preranom starenju.

Shutterstock

Izbijanja

Akne i prištići na licu prava su noćna mora, teško ih se riješiti, a ako se ne liječe stanje se samo pogoršava. Odlazak u krevet sa šminkom na licu začepljuje pore, a šminka, prljavština i mrtva koža koje zaglave u vašim porama pravo su plodno tlo za prištiće. Ako već imate akne i problema s kožom, nepranje lica samo će dodatno pogoršati vaše stanje.

Shutterstock

Beživotna, siva koža

Kombinacija začepljenenih pora, šminke, prljavštine i ulja, savršena su oluja za dosadnu i sivu kožu. Neka vaše lice izgleda sjajno umivanjem i korištenjem pilinga za uklanjanje naslaga iz pora. Šminka je često puna mirisa, aditiva i bojila koji mogu reagirati s vašom kožom nakon dugotrajnog izlaganja. Rezultati ove reakcije mogu značiti osip, mrlje i upalu.

Zaboravite na čarobne anti-age formule ako ignorirate ovaj korak u zaštiti kože od preranog starenja

Prerano starenje

Želite li izgledati starije? Ovo je odgovor na koji će svi odgovoriti sa “ne”! Ako želite izbjeći prerano starenje, jednostavno svaku večer skidajte šminku ma koliko umorni bili. Spavanje sa šminkom uzrokuje preuranjeni razvoj bora, a također uzrokuje oštećenje stratum corneuma, najudaljenije zaštitne barijere kože.

H. A.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo