Suzite proširene pore uz pomoć ovih savjeta

Shutterstock 621455321

Žene s masnijom kožom, općenito su sklonije vidljivijim porama. Proširenje pora može uzrokovati i starenje kože i pretjerano izlaganje suncu

Kako smanjiti proširene pore? 

Higijena: Adekvatna higijena i njega kože, češće pranje i uklanjanje viška sebuma (loja), prvi je važan korak. Sredstva za pranje ne smiju biti agresivna, koriste se preparati koji čuvaju epidermalnu barijeru kože. Za one koji vole tehnologiju, vrlo dobre rezultate pružaju i aparaturne rotirajuće četkice.

Muče vas podočnjaci i upala vijeđa? Evo što dermatologinja savjetuje

Ohladite kožu: Prema posljednjim istraživanjima, dodir hladne vode na licu,  ili jednostavno "umivanje" kockicom leda, učinkovit je i jeftin način zatvaranja proširenih pora.

Maska: Ako želite nahraniti kožu i zatvoriti pore prirodnim sastojcima koji ne sadrže aditive i kemikalije, domaće masku su izbor za vas. U većini slučajeva, proširene pore nastaju kao posljedica pretjeranog lučenja sebuma. Napravite masku od limunova soka i jagoda. Limunov sok pomaže očistiti pore i tonirati kožu, a jagode djeluju kao sredstvo pilinga – uklanjaju mrtve stanice kože i sebum koji začepljuje pore. 

Zdrave navike: Osim ovih savjeta za zdrav i svjež izgled važna je i pravilna prehrana, koja obiluje voćem i povrćem. Pijte puno vode i izbjegavajte alkohol i cigarete.

Ako su pore stalne i teško ih se riješiti prirodnim načinima, liječnici vam mogu preporučiti razne medicinske tretmane, a kozmetičari redovnim čišćenjem pora. 

A. A.

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!