Kava u službi ljepote!

kava-spa-wellness-masaza-kofein1

Celulit napada i mršave i punije osobe, neovisno o dobi i spolu. Najnovije metode uklanjanja celulite temelje se na – vjerovali ili ne – kavi! Od siromašnih do bogatih kava, zbog pristupačnosti, svima daje šansu da koži ponovno vrate elasticitet i gipkost.

Manjak tjelesne kondicije i loše prehrambene navike jedan su od glavnih uzročnika ovih upornih nakupina ispod kože. Umjesto da trošite na precijenjene serume protiv celulita, investirajte radije u kavu. Pritom ne morate kupovati najskuplje brazilske arome – dovoljna vam je i uobičajena kava, koju svatko od nas ima u kuhinji.

Donosimo dva recepta kako kavu učinkovito iskoristiti u borbi  protiv celulita!

Kava je odličan borac protiv celulitaLosion za tijelo od kave


Poznata je činjenica da mljevena kava potiče protok krvi u organizmu. Sukladno tome, ako kavu primijenite na kritična mjesta na tijelu pojačat ćete uklanjanje štetnih toksina. Recept je vrlo jednostavan; nekoliko žlica jake kave dodajte u omiljeni losion za tijelo. Osim osježavajućeg mirisa, dobit ćete i ubojito oružje za neugledne nakupine na bedrima, trbuhu i stražnjici.

Masaža losionom ključna je kako bi se povećala cirkulacija krvi. Nakon što završite ritual, pustite da losion odstoji 30 - 40 minuta, pa isperite mlakom vodom. Ponavljajte nekoliko puta tjedno, kako biste se riješili celulita.

Piling od kave

Kofein je puno djelotvorniji ako ne konzumirate, nego koristite površinski. Mnoge kozmetičke kompanije dodaju kavu svojim linijama proizvoda za borbu protiv celulita.

Bez sumnje, kava je prirodan i svima dostupan sastojak koji postupno uništava celulit, ali i višak kilograma. Za učinkovitu borbu protiv celulita probajte piling od kave!

Kava i spa izvrsno se slažuIzmiješajte žlicu maslinovog ulja i ¼ šalice mljevene kave. Smjesu nanesite na kritična područja tijela i rukama umasirajte u kožu. Slobodno jače pritisnite tijekom masaže, jer piling mora prodrijeti duboko u kožu i razbiti celulit. Kada ste završili s masažom, umotajte tijelo u plastičnu foliju i ostavite nekoliko minuta. Isperite mlakom vodom i priuštite si opuštajuće tuširanje. Za bolji učinak, tretman ponovite dva puta tjedno.

 

D. Šorgić

 Prati nas na Viber Public Chatu!