Vodena dijeta – što je to i kako djeluje?

Shutterstock 428047612 (1)VODA

Što je vodena dijeta? Pomaže li pri bržem gubitku kilograma?

Ako ste često na dijeti sasvim sigurno ste čuli za razne metode koje će pomoći pri mršavljenju, ali najvažnije je pitanje koja od njih stvarno djeluje...

Prije odlaska na dijetu, važno je znati da ne postoji magično rješenje i da uz plan prehrane obavezno morate uvesti i plan vježbanja. Također, pratiti određeni plan prehrane koji organizmu ne nudi dovoljno nutrijenata može biti vrlo opasno.

Zašto dijete ne funkcioniraju bez vježbanja?

Vodena dijeta zahtjeva od vas da pijete samo tekućinu dok ne primijetite gubitak kilograma.. Da, dobro ste čuli... U nekom trenutku možete u prehranu "ubaciti" bananu ili krušku. 

“To je samo još jedan način posta" izjavila je Julie Upton, registrirani dijetetičar. Najveći problem ove dijete je činjenica da izbacivanjem hrane organizmu oduzimate sve nutrijente koji su tijelu potrebni kako bi pravilno funkcioniralo. Ona smatra da ova dijeta jednostavno nije dobra jer sve kilograme koje će osoba izgubiti tijekom nje, vrlo brzo će i vratiti – neki od njih i puno više...

Postoji još posljedica ove dijete, navodi Upton, a jedan od njih je gubitak mišićne mase što se ne događa onima koji su samo smanjili unos kalorija. 

Ovako izgleda plan vodene djete

A. A.

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!