Dubokim disanjem do duboke opuštenosti

Disanje, meditacija, opustanje

Nekoliko puta duboko udahnite i izdahnite. Mnogi su čuli te riječi ili ih čak izgovorili u trenutku uzrujanosti, uz nadu da će ih to umiriti.

kDuboko disanje umiruje i krvožilni i živčani sustav, smanjuje stres, donosi više toliko potrebnog kisika do svake stanice u tijelu. A sve to pridonosi zdravlju i dugovječnosti. Ukratko, duboko nas disanje smiruje i nudi brojne zdravstvene prednosti.

Korak br. 1

Pronađite mirno mjesto gdje se možete udobno smjestiti bez da vas netko prekida. Kako biste duboko disali, morate se uspravno držati, inače će vaš dah "zaglaviti". Guranjem mišića stražnjice u pod ili stolicu, produžuje vašu kralježnicu. Ispravite liniju koja seže od ušiju do ramena i kukova.

Korak br. 2

Započnite s dugim, polaganim disanjem kroz nos. Dok udišete zrak, svjesno osjećajte kako se vaša prsa i rebra šire. Konačno, pokušajte povući svoj dah u donji dio leđa. U idealnom bi slučaju, vaš bi udisaj trebao trajati barem četiri sekunde. Što budete duže vježbali - taj će se period s vremenom produžavati.

Korak br. 3

Kad udahnete, zadržite dah i uočite njegov potpuni mir.

kKorak br. 4

Izdahnite kroz nos. Dok polako puštate zrak van, osjetite kako se trbušni mišići skupljaju i povlače natrag prema kralježnici. Održavajući uspravno držanje, osjećajte kako se vaše tijelo opušta tijekom izdisaja.

Korak br. 5

Započnite sa sljedećim udisajem, pa sve ponovite nekoliko puta.

 
K. R.

 Prati nas na Viber Public Chatu!