Hrana i recepti

Hrana i recepti

Kuhanje na pari

Ovaj način kuhanja koristi se već tisućama godina, a stručnjaci se slažu da je kuhanje na pari jedna od najboljih i najzdravijih metoda pripreme hrane na svijetu.

Odlučite li pripremati namirnice koje su i same pune okusa, dovoljno ih je naknadno začiniti s malo limuna, maslinovog ulja i svježih začina kako biste uživali u savršenom obroku.

Dobrobiti kuhanja na pari

Kod kuhanja na pari, voda ne smije doći u kontakt s namirnicom dozvoljavajući tako pari da polako prodire u nju. Ova metoda omogućava namirnicama kuhanje u vlastitom soku te zadržavanje izvornog izgleda, boje i okusa te svih hranjivih sastojaka.

Posude za kuhanje na pari (od bambusa ili inoksa) možete kupiti, ili jednostavno stavite namirnice u cjedilo na masni papir te na lonac odgovarajućeg promjera i poklopite.

Evo nekoliko razloga zašto je kuhanje na pari dobro :

  • Kod kuhanja na pari, gubitak vitamina i minerala iz namirnica je minimalan
  • Namirnice zadržavaju originalan okus i boju
  • Nije vam potrebno ulje ili mast, a rezultat je zdravo i niskokalorično jelo
  • Možete kuhati skoro sve namirnice – od povrća i voća do ribe i mesa te riže i kus kusa
  • Potrebno vam je svega 30-ak minuta za pripremu kompletnog obroka
  • Nakon kuhanja na pari – kuhinja ostaje čista!

Okrenite novi list već danas i isprobajte novu tehniku kuhanja i zadivite obitelj ili goste zdravim i ukusnim obrokom!

 A. A. 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo