Kus-kus salata sa seitanom i gljivama za vitko tijelo!

Kus kus shutterstock 353505566

Osim gljiva i seitana, salati dodajte i mladi špinat, luk i češnjak i uživajte u ukusnoj vegetarijanskoj salati!

Seitan je namirnica porijeklom s Dalekog istoka, a možete se lako pripremiti kod kuće. S druge strane, kus kus je sitna tjestenina koja vam može funkcionirati kao zamjena za rižu, no ona sadrži gluten pa ju svakako nemojte koristite ako patite od celijakije

Sastojci:

  • maslinovo ulje
  • 1 luk i 1 režanj češnjaka
  • 300 g šampinjona
  • 200 g Spar Veggie Gyros
  • 100 ml soja umaka
  • Kus kus Spar natur*pur (pripremiti prema uputi)
  • 130 g mladog špinata
  • 100g peršina

Priprema:

Usitnite luk i češnjak te gljive narežite na istiće, a seitan na kockice. Na maslinovom ulju pirjajte luk, kad zažuti dodajte češnjak, a kad pusti miris, dodajte šampinjone narezane na listiće.

Kad su gljive gotove, dodajte seitan i popržite sve skupa dvije minute. Zalijte soja umakom, reducirajte umak. Kus kus napravite prema uputi.

U velikoj zdjeli pomiješajte kus kus s gljivama i seitanom. Prije posluživanja dodajte mladi špinat, peršin izrezan na sitno i promješajte.

Ovaj recept je dio Akademije zdravog kuhanja, odnosno radionice "Prezimi zdravo i vitko" koju organiziraju portal Ordinacija.hr, Centar za kulturu prehrane i Interspar Hrvatska.

Pročitajte kako izgledaju predjelo, glavno jelo i desert po izboru vegana, a saznajte i kako pripremiti zdrave hamburgere!

Foto: Shutterstock

Ordinacija.hr

 Prati nas na Viber Public Chatu!