Učinite piletinu ukusnijom uz ovih 6 trikova - Ordinacija.hr
Hrana i recepti

Hrana i recepti

Učinite piletinu ukusnijom uz ovih 6 trikova

Ako kuhate svakodnevno za svoju obitelj i sami znate koliko je teško jednu namirnicu pripremati na različite načine. Donosimo vam nekoliko prijedloga kako piletinu učiniti zanimljivijom i ukusnijom namirnicom

Donosimo 6 ideja kako vaš najdraži izvor proteina učiniti još ukusnijim i – zdravijim!

1. Uronite pileća prsa u marinadu

Istina je da piletina može biti bezukusna, ali ako ju ostavite 15 – ak minuta u marinadi koja je puna vaših omiljenih začina, ona će nakon pečenja biti puna okusa.

2. Dodajte majonezu

Možda će vas zbuniti ovaj savjet jer govorimo o zdravoj hrani, ali jedna žlica majoneze neće utjecati loše na vaše zdravlje. Očistite i začinite pileća prsa te ih premažite majonezom, a ona će nakon termičke obrade ostati sočna i puna okusa.

Pripremite slasnu domaću majonezu – sa ili bez jaja

3. Grčka piletina

Pržite piletinu kratko, dok kožica ne poprimi zlatno smeđu boju. Izvadite piletinu i začinite maslinama, limunom, peršinom, kimom i korijanderom. Prekrite folijom i nastavite peći dok meso nije spremno za jelo.

Grčki jogurt u službi ljepote – 4 brza i jednostavna savjeta za upotrebu

4. Dodajte zelenila

Pesto je svima poznat umak a možete ga pripremiti sami uz malo bosiljka, češnjaka, pinjola i maslinova ulja. Premažite piletinu pestom i ispecite.

5. Limun za svježinu

Kako bi piletina ostala svježa i sočna, cijelo pile napunite sa 2-3 limuna prije pečenja. Limun obavezno probodete vilicom ili nožem kako bi pustio sok. Dodajte začine po želji.

6. Učinite kožicu ukusnom

Nemojte ju bacati jer ona štiti ostatak mesa od isušivanja i daje mu dodatan okus. Prije pripreme kožu namažite uljem, češnjakom u prahu i paprom.

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo