Hrana i recepti

Hrana i recepti

Vruća čokolada je ukusnija iz narančaste šalice!

Voljeli biste da vaša vruća čokolada bude još ukusnija? Onda ju poslužite iz narančaste šalice ili pak one kremaste boje.

Rezultati najnovijeg istraživanja su pokazali kako je slatki napitak ispijen iz šalica spomenutih boja finiji od onog serviranog u običnim bijelim ili crvenim šalicama.

kDo ovakvog su zaključka došli znanstvenici Politehničkog sveučilišta iz Valencije te sveučilišta Oxford.

Oni su ovim istraživanjem pokazali da naša osjetila mogu percipirati hranu na drugačiji način, ovisno o karakteristikama posude iz koje jedemo ili pijemo.

“Naša je studija nedvojbeno pokazala da boja posude u kojoj se serviraju hrana ili napitci može naglasiti njihove određene osobine poput okusa i arome”, poručuju znanstvenici.

Oni vjeruju kako će rezultati njihovog istraživanja potaknuti vlasnike kafića da vruću čokoladu poslužuju upravo u narančastim šalicama kako bi im se gosti, zbog ukusnijeg napitka, iznova vraćali.

Rezultati istraživanja su objavljeni u časopisu Journal of Sensory Studies.

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo