Djeci treba dati priliku za učenje

Vucemilovic knjiga

Već od starije vrtićke dobi djeci treba dati priliku za učenje na neposredan način, u skladu s njihovim mogućnostima.

BožićDjeca uče o svijetu koji ih okružuje neprestano istražujući. Osnovni poticaji za učenje, istraživanje i eksperimentiranje nalaze se u neposrednom okruženju djece  (obitelj, vrtić, škola). Kada je u pitanju prehrana i prehrambene navike, ako djeci već u najranijoj dobi osiguramo kvalitetno i  poticajno okruženje za istraživanje, pripremanje i  kušanje novih okusa pripremljene hrane, pozitivno utječemo i na prihvaćanje različite hrane, dobre prehrambene navike i zdravu prehranu. Već od starije vrtićke dobi djeci treba dati priliku za učenje na neposredan način u skladu s njihovim mogućnostima.

Ovo blagdansko vrijeme prilika je da zajedno sa svojim djetetom na zabavan i zanimljiv način provedete vrijeme u pripremi blagdanskog ugođaja. Pokušajte zajedno sa svojom djecom pripremiti jednostavne ukrase za bor. Svakako savjetujem da zajedno napravite i jednostavne kuglice od oraha. Otiđite s djetetom u kupnju potrebnih namirnica, razgovarajte o namirnicama koje ćete koristiti. Prilika je to za zajedničko druženje u kojem će Vaš mališan zasigurno uživati.

U toku pripreme razgovarajte s djetetom. Djeci treba podrška i pomoć, ugodna atmosfera bez požurivanja, te pohvala.
Jednostavno i mirisno.

KolačiUkrasi za bor vrlo su često skupi i mnogima zato nedostupni. Predlažem da ovaj put zajedno s djetetom napravite vrlo jednostavne ukrase od sušenog voća. Jednostavno kupite nekoliko limuna i naranči, dobro ih operite i na daščici izrežite na što tanje kolutiće. Narezano voće stavite na pladanj. Voće se mora sušiti barem dva dana. Kada je voće suho, oprezno treba izbušiti rupicu kroz koju provučete ukrasne trakice i božićni ukrasi su gotovi. Jednostavno i mirisno.

Kuglice od oraha

Ove kuglice vaše će dijete, uz naravno Vašu pomoć s lakoćom moći napraviti.

Potrebno vam je:
10 dg mljevenih oraha
2 žlice marmelade
kristal šećer
naribana korica limuna i naranči. 

U mljevene orahe dodati marmeladu i naribane korice voća. Dobro promiješati. Od smjese napraviti kuglice i uvaljati ih u šećer. Kuglice staviti u papirnate košarice da se posuše. I gotovo. Kuglice stavite na svoj blagdanski stol ili zamotane u celofan poklonite svojim prijateljima.

Ordinacija.hr preporučuje:

Vučemilović - knjiga

 

 Prati nas na Viber Public Chatu!