Hrana i recepti

Hrana i recepti

Bob i zelena salata s purećim medaljonima u parmezanu

Riječ je o jelu koje se brzo sprema. Pureći medaljoni su panirani u parmezanu. Poprženi poprimaju predivnu zlaćanu boju i hrskavu koricu, a poslužuju se s puno zdravog povrća. Idealno jelo za vruće ljetne dane, kad vam treba nešto maksimalno brzo, zdravo, lagano i lako probavljivo.

jPotrebni sastojci

150 g boba
1/2 kg purećih medaljona
2 jaja
150 g oštrog brašna
120 g svježe naribanog parmezana
ulje
250 g lisnate salate (kristalka, radić i sl.)
200 g krumpira
200 g kuhane tjestenine
5 žlica bijelog balzamičnog octa
sol, papar

Priprema

1. Bob operite i blanširajte 10-ak minuta u kipućoj slanoj vodi, oplahnite ga i procijedite. Pureće medaljone popaprite, lagano ih posolite (ne previše jer je parmezan sam po sebi slan), uvaljajte ih u brašno, zatim u razmućena jaja i na kraju u parmezan pa ih pržite na malo ulja, sa svake strane po 4-5 minuta. Popržene izvadite na kuhinjski papir.

2. Krumpir ogulite, izrežite na kockice, operite i kuhajte 15-ak minuta, kao i tjesteninu oblika po vašoj želji (ne prekuhajte). Salatu očistite, oplahnite i dobro procijedite. Zatim izmiješajte krumpir i salatu s bobom i tjesteninom. Ocat razmutite sa 6-8 žlica maslinova ulja, te s malo soli i papra, pa prelijte salatu. Pureće medaljone po želji prerežite na manje ploške i poslažite po salati.

 

Nada Duhović
Just good food

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo