Čaroban trik: u 4 koraka do savršeno pripremljene ribe

riba, Shutterstock 112059365

Riba je jedna od najzdravijih namirnica, puna proteina, zdravih masti i važnih minerala. Na žalost, mnogi se, zbog neznanja, teško upuštaju u pripremu ribe kod kuće.

Pripremite ribu po našim uputstvima i uživajte u ukusnom ručku:

1. korak: Osušite ribu: Bilo da ste ju filetirali ili je u komadu, smrznuta ili friško ulovljena, obavezno ju dobro osušite papirnatim ručnikom. Ovaj korak je iznimno važan ako želite da vaša riba bude prekrasne zlatno žute boje.

2. korak: Ribu stavite u tavu koju ste prethodno premazali uljem. Ostavite ju tako da se sama peče otprilike 2 minute kako bi jedna strana dobila lijepu boju. Ribu za to vrijeme ne dirajte.

3.korak: Okrenite ribu na drugu stranu i ostavite je 2 minute. 

4. korak: Ovo je ujedno i najvažniji korak; ribu, još dok je na vatri, poklopite ili folijom ili poklopcem kako bi sačuvali što više topline. Tada ju maknite sa vatre i ostavite tako 10 minuta. Ne skidajte poklopac niti kako biste provjerili što se u tavi događa!

Za pripremu ovog ručka vam je potrebno otprilike 20-ak minuta. Ovom tehnikom možete pripremiti bilo koju vrstu ribe, u komadu ili filetiranu, prenosi prevention.com

Za još ukusniji zdravi ručak slijedite i ove savjete:

  • Tavu jako zagrijte kako bi riba počela dobivati boju čim ju stavite peći
  • Koristite ulja koja mogu podnijeti visoke temperature
  • Začinite biljem, poput timijana ili ružmarina, a možete dodati i kriške limuna

Foto: shutterstock

Ana A.

 Prati nas na Viber Public Chatu!