Hrana i recepti

Hrana i recepti

Maštovita kuhinja uz darove lipnja!

Za vas smo pripremili tri recepta koja uključuju omiljene lipanjske namirnice. Krastave možete iskoristiti za pripremu predjela, marelice za glavno jelo, dok trešnje sačuvajte za slatki desert!

Lipanj, kao i svaki mjesec, sa sobom donosi svježe, sezonske namirnice, koje obiluju hranjivim tvarima. Mi smo odlučili izdvojiti neke od njih i predložiti vam maštovit, ukusan jelovnik kojim možete razveseliti svoje ukućane.

Krastavce možete iskoristiti za pripremu svježe salate, marelice za glavno jelo i napraviti ukusne okruglice s voćem, dok su trešnje idealan izbor za slatki, završni desert! Probajte ove recepte i javite nam što mislite o njima!


Predjelo: Salata od svježih krastavaca i lubenica i peciva sa sirom

Krastavac obiluje vitaminima A, B i C te sadrži sumpor i mineralne soli. Ovo zeleno povrće sadrži 95 posto vode, a može se jesti sirov, kuhan ili iscijeđen u sok. Mi vam predlažemo ukusnu salatu od krastavaca i lubenice u kombinaciji s aromatičnim pecivima.


Glavno jelo: Okruglice s marelicama

Ova slatka voćka nutritivno je vrlo bogata –  marelice sadrže beta karoten i likopen koji su dobri za srce. Isprobajte ovaj recept za fantastično ukusne okruglice s voćnom sredinom!


Desert: Zdjelice sa trešnjama

Trešnje sadrže vitamine C, B i A, bioflavonoide i melatonin. Ovi sastojci pomažu u borbi protiv raka te pomažu kod glavobolje. Naravno, ne treba niti napominjati da su jako ukusne! Zdjelice s trešnjama možete pripremiti kao obiteljsku pitu, u kalupu većeg promjera ili napraviti svaku za sebe u malim vatrostalnim zdjelicama.

Dobar tek 🙂

 

D.Š.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo