Imamo recept za odličan namaz od medvjeđeg luka za kruh i prepečenac; umak za tjesteninu; dodatak uz riblja i mesna jela te dodatak salatama, juhama i varivima.
Medvjeđi luk potrebno je razlikovati od otrovnih biljaka i to po što on jedini od njih ima miris sličan češnjaku – protrljajte list među prstima. Ukoliko niste potpuno sigurni, savjet potražite od iskusnih berača i stručnjaka za ljekovito bilje.
Medvjeđi luk savršen je za proljetno čišćenje organizma
Sastojci:
- 150 g listova medvjeđeg luka
- 100 ml maslinova ulja
- 50 g pinjola
- 50 g naribanog parmezana
- sol
7 nevjerojatno dobrih razloga za konzumaciju šparoga
Priprema:
Medvjeđi luk dobro operite i narežite. U blenderu izmiksajte maslinovo ulje i medvjeđi luk, a potom smanjite brzinu miksanja te dodajte sir i pinjole. Pustite da smjesa odstoji nekoliko sati da se sastojci prožmu. U hladnjaku se može čuvati otprilike tjedan dana.
Džem od maslačka – imamo recept koji pomaže kod bronhitisa i astme
Foto: Shutterstock