Pohana bazga - brzi recept koji će vas oduševiti

Shutterstock 1047474910

Svježe ubrane bazgine cvjetove možete pohati u smjesi poput one za palačinke.

Uobičajenu mješavinu jaja, mlijeka, brašna možete obogatiti s malo praška za pecivo ili istučenim snijegom od bjelanjaka kako bi bilo punije. U smjesi mlijeko po želji možete zamijeniti pivom ako želite slanu pohanu bazgu. 

Potrebni sastojci za 2 osobe

  • 4 velika cvijeta bazge
  • ulje za prženje (može i kokosovo)
  • tijesto za paniranje – brašno, mlijeko, 1 jaje
  • snijeg od jednog bjelanca

Priprema: 

  1. Pomiješajte sve potrebno za tijesto za paniranje te dodajte i lagano umiješajte snijeg od bjelanca. Ulje za prženje ne smije biti prevruće.
  2. Oprane i osušene cvjetove bazge možete izravno namočiti u tijesto, ili ih najprije uvaljati u brašno a potom namočiti u tijesto. 
  3. Pecite dok ne požute. 
  4. Po želji posipati šećerom u prahu.  

Ove će vas zanimljive činjenice o voću i povrću iznenaditi

Ako želite slanu verziju, odlično pašu uz lagano meso i salate, a u slatkoj varijanti mogu biti vrhunski desert kojeg po želji možete posipati cimetom, orašastim plodovima, preliti voćnim sirupom ili sladoledom. 

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!