Svi znamo da su juhe velika pomoć kada se ne osjećamo dobro, ali kada nas treba ugrijati…
Poznati dr. Oz na svojim je stranicama pojasnio koje juhe je najbolje jesti u ove hladne dane.
1. Juha za imunitet
Imunološki sustav treba puno minerala kako bi funkcionirao pravilno. Kako dugi iskuhavanje može uništiti većinu nutrijenta, juhu pripremajte na slaboj vatri i što kraće.
Kuhajte ove sastojke 30 – 60 minuta: kupus, mrkve, svježi đumbir, gljive, alge po želji i bilo koju vrstu tikve u temeljcu od piletine. Ove će namirnice pružiti sve potrebne vitamine i minerale koji će nahraniti imunitet.
Fantastična tjestenina – gotova za tren oka i sa sastojkom kojeg ne očekujete
2. Juha koja će zagrijati organizam
Topla će juha pružiti organizmu ono što mu je potrebno u ove hladne dane, a to je toplina. U ovo juhu ćete staviti ono što bi u Kini nazvali „zagrijavajućom energijom“. Namirnice koje trebate staviti u juhu su: luk, poriluk, repa, špinat, kelj, brokula, kvinoja, tikva, češnjak, ljutika i peršin. Možete dodati kurkumu kako bi ojačala imunitet.
3. Juha za čišćenje organizma
Kako se radi o tekućini, juha će vam pomoći da izbacite otpad iz tijela, a ova će juha pomoći cijelom organizmu da se očisti.
Kuhajte ove sastojke na laganoj vatri oko sat vremena: anis, kelj, zelje, blitvu, korijander, češnjak, gljive, raštiku, komorač, poriluk, smeđa gorušicu, alge, rotkvu, kurkumu i potočarku. Sve procijedite i konzumirajte tekućinu kao juhu ili ostavite povrće te uživajte u cjelovitom obroku.
Juha od bundeve – jedini recept koji će vam ikada trebati
A. A.
Foto:Shutterstock