Pripremite mekane grisine od češnjaka s umakom od avokada

grisini, Shutterstock 291519491

Ove će domaće kiflice oduševiti sve ukućane

Ako ste kulinarski početnik, ovo je idealan recept za vas, a može se grickati nekoliko dana

Kako ih pripremiti?

  • 1,5 žličica svježe nasjeckanog ružmarina
  • 1,5  žličica svježe nasjeckanog timijana
  • 1/8 žličice crnog papra
  • 1 žlica maslaca
  • ¼ žličice češnjaka u prahu sol
  1. Zagrijte pećnicu. U posudi pomiješajte papar i začine. Tijesto stavite na masni papir. Smjesu začina rasporedite po tijestu. 
  2. Preklopite tijesto tako da dobijete dva trokuta. Izrežite oblike tako da dobijete 12 (ili 24 manjih) grisina. 
  3. Rastopite maslac i u njega stavite češnjak u prahu. Rasporedite po tijestu te lagano posipajte sol. Pecite na 180 stupnjeva 14 minuta – dok ne poprime žuto zlatnu boju. 

Napravite sami zdravu verziju poznatih preljeva za salatu

Umak od avokada

Sastojci:

  • ⅓ šalice grčki jogurt po izboru
  • ⅓ šalice usitnjenog avokada
  • prstohvat morske soli
  • 1 žličicu svježe stisnutu sok od limete (ili limuna)
  • 2 žlica meda

Priprema: U blenderu pomiješajte sve sastojke i uživajte! Iako ga možete držati u hladnjaku par dana, najbolje je kada se posluži odmah.

Avokado - čuvar zdravlja i ljepote

A. A.

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!