Hrana i recepti

Hrana i recepti

Slatka Valentino srca

Potrebni sastojci

160 g brašna
80 g šećera
1 žličica praška za peciva
1 vanilin šećer
80 g maslaca
1 cijelo jaje
1 žumanjak
60 g mljevenih badema

Za preljev

130 g šećera u prahu
1 bjelanjak
1 žličica arome ruma ili badema
nekoliko zrnaca crvene prehrambene boje u prahu

Priprema

1. Pomiješajte suhe sastojke: brašno, prašak za pecivo, šećer, vanilin šećer i bademe. U smjesu dodajte jaje, žumanjak i maslac narezan na listiće, pa sve dobro izradite. Umijesite kompaktno tijesto, oblikujte ga u kuglu, omotajte prozirnom folijom i držite u hladnjaku pola sata.

2. Pećnicu zagrijte na 200° C, a dva veća lima obložite papirom za pečenje. Rashlađeno tijesto tanko razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini, te kalupićem u obliku srca izdubite keksiće koje zatim poslažite na limove i pecite otprilike 5-7 minuta. Izvadite ih na rešetku kako bi se ohladili.

3. Bjelanjak i šećer u prahu umutite tako da dobijete glatku smjesu, pa odvojite dvije žlice na stranu. U ostatak preljeva umiješajte aromu i 1-2 kapi ili nekoliko zrnaca crvene prehrambene boje. Izmiješajte, i uz pomoć kuhinjskog kista premažite srca, a bijelim ostavljenim preljevom izvucite šare (čačkalicom). Ostavite da se preljev stisne. Kekse čuvajte na suhom i hladnom mjestu.

 

Nada Duhović
Just good food

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo