Srdele na žaru s blitvom baš kao u restoranu! Što chefovi rade drukčije nego vi kod kuće?

Srdele na zaru s blitvom na dalmatinski nacin

Marenda je obrok koji nam je itekako koristan u svakodnevici. Specifično za naše krajeve ono je sinonim za obrok između doručka i kasnijeg ručka, a često može biti i most prema večeri.

Zagrebački restoran Bota Šare marendama poklanja posebnu pažnju, a otktiva i recept koji jednostavno možete pripremiti kod kuće. 

U 40 dana izolacije, stalno je pripremala ovo jelo jer je – genijalno!

Sastojci (za 4 osobe):

  • 1 kg očišćene Jadranske srdele
  • 1 kg krumpira kuhanog u ljusci /poslije očistiti
  • Blitva
  • Stonska sol
  • Maslinovo ulje
  • Vinska kvasina
  • Papar
  • List peršina

Priprema:

Blitvu očistiti i skuhati u vodi. Procijediti i staviti u posudu. Dodati prethodno skuhani krumpir narezan na kockice te sve začiniti maslinovim uljem i stonskom soli. Očišćenu srdelu ispeći kratko na grilu, servirati na tanjur uz blitvu na dalmatinski način.

Rolada s jagodama apsolutni je hit ovih dana! I brzo se priprema

Ordinacija.hr

Foto: Filip Popović, Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!