Rolada s jagodama apsolutni je hit ovih dana! I brzo se priprema

Shutterstock 658996441

Jednostavan je za pripremu, a većinu sastojaka vjerojatno imate u kuhinji!

Lagan i mekan kolač punjen svježim jagodama sigurno je idealna poslastica u proljeće...

Sastojci:

  • 35 g šećera
  • 45 g brašna
  • pola praška za pecivo
  • 1/2 žličice vinskog praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 50 ml mlijeka
  • 3 žutanjka
  • 4 bjelanjka
  • 40 ml ulja
  • ¼ žličice ekstrakta vanilije

Anđeoski kolač - jednostavan recept za jedan od najpopularnijih svjetskih kolača

Punjenje:

  • 1 želatina u prahu
  • 5 žlica vode
  • 250 ml vrhnja za šlag
  • 1 žlica šećera
  • 10 jagoda

Priprema:

Pripremite posudu za pečenje promjera 8 x 12 te na nju stavite masni papir. Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva Celzijevih.

U posudi pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo, vinski prašak za pecivo i sol. Miješajte.

Napravite rupicu u tijestu i u nju stavite žutanjke, ekstrakt vanilije i mlijeko. Nemojte pretjerati u miješanju i kad ste gotovi stavite sa strane.

Cheesecake s voćem - savršenog okusa, a ne peče se!

U drugu posudu (staklenu, suhu i čistu) stavite bjelanjke i istucite ih u čvrsti snijeg. Dodajte vinskog praška za pecivo.

Nježno dodajte snijeg u prvu posudu s brašnom i ostalim sastojcima te lagano promiješajte.

Smjesu prebacite u posudu za pečenje, ravnomjerno rasporedite. Pecite 14-16 minuta.

Ostavite da se hladi par minuta te prebacite na hladnu rešetku prethodno obloženu papirom za pečenje.

Punjenje:

  • Očistite jagode i prerežite ih na kolutiće.
  • U posudu stavite malo vode i želatinu na 5 minuta.
  • Stavite tu posudu u kipuću vodu i kad se želatina pretvori u tekućinu izvadite van te pustite da se ohladi.
  • Mikserom istucite vrhnje za šlag i šećer
  • Dodajte želatinu
  • Gotovo je kad sve postane dosta čvrsto.

Na biskvit rasporedite ravnomjerno šlag (kojeg ste prethodno napravili mikserom),  te nježno motajte tijesto u roladu.

Dobar tek!

A. A.

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!