Srdele u tempuri - neobičan recept jednostavan za pripremu

Shutterstock 1022939347

Za ovaj obrok preporuka je i nešto drugačija srdela. One u tempuri nisu svakodnevna pojava, no servirane uz sezonsko povrće odličan su izbor i lagane su za pripremu.

Ova lagano probavljiva hrana trebala bi nam biti svakodnevno na jelovniku u danima kada tijelo još uvijek gubi puno tekućine. Što više boja na tanjuru to će naš obrok biti zdraviji. Kasno ljeto idealno je vrijeme za brojne kombinacije sljubljivanja morskih plodova i povrća koja će našem tijelu pružiti užitak i zdravlje. 

Obitelj Šare iz restorana Bota Šare preporuča jela koja će nam dati svježinu, dobar energetski unos, ali i šarenilom namirnica oduševiti bližnje.

Masline, kapare, avokado... Pripremite morsku salatu na mediteranski način

Sastojci:

  • srdele
  • brašno oštro 
  • brašno glatko 
  • voda
  • sol
  • mineralna voda 
  • prašak za pecivo 
  • suncokretovo ulje 

Volite dagnje, škampe, kozice? Imamo jednostavan i ukusan recept za svaki dan

Priprema:

Brašno pomiješati u posudi s praškom za pecivo, dodati mineralne vode i vrlo hladnu običnu vodu. Pjenjačom dobro izmiješajte tako da dobijete tekuće tijesto. Tijesto stavite nakratko u hladnjak. Srdele očisti, isfiletirati na leptira, ubaciti u tempuru, a zatim frigati u suncokretovom ulju i servirati s umakom po želji.

Palačinke u vinskom šatou - recept zbog kojeg ih više nećete tražiti u restoranu

Foto: Shutterstock, Promo

 Prati nas na Viber Public Chatu!